View Single Post
Eski 21-01-2013, 17:39   #87
yalandünya59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sevgili EksiSonsuz,

Sevgili hemşehrim çok güzel bir konuya 'Topraksız tarıma' gönül vermişsin, ilkönce aramıza hoşgeldin diyorum.

Topraksız tarım konusu eğer forumu incelediysen çok teknik bir konu ilk önce bunu biryere büyük harflerle not et hatta altını koyu kırmızı kalemle çiz derim.

Forumu detaylı incelediysen buradaki dostlarada benim anlatmak istediğim esas unsur budur, aslında herkes aynı fikirde olmalarına rağmen diye düşünüyorum. Bunu benim gibi açıkça dile getiremiyor olabilirler, ancak ben net olarak söylüyorum bunu sana.
Diğer dostlarla aslında aramızdaki tek fark budur aslında.

Topraksız tarım, tarım sektörünün 'GELECEĞİDİR' bunuda net olarak söylüyorum.

İlkönce senin yerine ben hemen kendimi koyarım, aslında benim tarzım ve yaşantım bu yöndedir, bir insanı en iyi anlamanın yolu, okişinin yerine kendini koymasıdır.

Bence hobi olarak başla, terasta veya balkonda olabilir, ancak bunu bir kere yaptım oldu deme, defalarca ve farklı bitkilerde hep tekrarla derim.
Besin konusuna gelince hocalardan bazı formüller temin edebilirim, ancak 25 kg'lık gübreler alacaksın ve bunlar çok pahalıya gelecek.
Bence sevgili Kudret TEZEL'e özelden mesaj yaz, ufak bir bedelle ekeceğin bitkiye göre sana besin temin edecek, kesinlikle yardımcı olacaktır.
Kaldıki buradaki tüm arkadaşlar bu şekilde başladılar, bende dahil.

Benim seralarımı ve maliyetleride sormuşsun;
Seralarım 2 adet 40 x 8 = 312 m2 herbiri.
İkiside topraklı tarım serasıdır, topraksız platformu baharda dışarıda deneyeceğim daha sonra Kasım/2013 gibi bu platformuda üzerini kapatıp sera haline getireceğim.
İlk etapta, topraksızda riski az olan, kıvırcık ve çilek yapacağım, zaten bu platformda hep beraber göreceğiz, sevgili hemşehrim herşeyden önce sana çok önemli bir soru sormak istiyorum.

Topraklı tarım hiç yaptınmı?, yaptıysan ne kadar süre ile neler ekip diktin, neler sattın?

Akabinde detaylı fikirlerimi paylaşacağım.

Maliyet ajandam evde yarın onlarıda detaylı yazacağım.
Sen soruma mesaj ver devam edelim derim.

Saygılar....

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön