Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyenialp
Sola doğru uzanan dalı kastediyorsanız eğer bu şekilde güzel bir form elde edebileceğimi düşündüm. Ama sizin de gördüğünüz gibi sol taraftaki dalın alt tarafında çürüme olmuş ama yukarı uzanan sürgü canlı. İyice ayrılmasın diye telle sabitledim. İkiz gövdeli bir form düşünüyorum açıkçası.
|
Evet o dalı kasdediyorum ama benim gözüme takılan çürüme değil de o dalın neredeyse gövdeye yakın bir kalınlıkta olmasıydı. Yani ilk dal olarak bırakacaksanız, baharda çıkacak yeni dallara göre çok daha kalın olacağından onu da alın diyecektim.
Ancak ikiz gövde için de bayağı bir yukarıdan ayrılmış, bu durumda ileride hafif aşağı doğru yarma işlemiyle ayrılma noktasını daha aşağı çekmeniz gerekecek gibi.
Söylemek istediğim bir şey de bademin ömrünün kısa olduğu. Literatürde kültür türleri için 20-25 senelik bir ömür biçiliyor, deliceleri için ise maksimum 25-30 sene deniyor ki saksıda yetiştirildiğinde bunu biraz daha aşağı çekmek gerekir sanırım.
Bunu vazgeçin diye söylemiyorum ve bende de ömrü çok uzun olmayan bir papatya var; bu yüzden siz de benim gibi yapın ve buna bir eğitim ağacı gözüyle bakarsanız sanırım daha iyi olur
Başarılar dilerim.