View Single Post
Eski 21-01-2013, 00:25   #1826
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Burada da yeşil domateslerin kızarmaları ile ilgili bir bilgi var . Doğru mu? Diye araştırmak veya denemek lazım .

Yeşil olarak toplanan domateslerin kızarmaları için nasıl sağlanır?
Meyve rengi koyu yeşilden açık yeşile dönmeye başladığında domates olgunlaşma süresini % 80 tamamlamış demektir.

Bu dönemden önce her hangi bir sebepten dolayı hasat edilmiş domateslerin kızartılması işlemi aroma,tat ve vitamin oluşumu istenilen seviyede gerçekleşmeyeceğinden tercih edilen bir durum değildir.Bu gibi meyveler turşu yapılmalıdır.

İklim yetersizliği veya başka bir sebepten olgunlaşmamış domatesler hasat edilmek isteniyorsa, meyveleri dalından koparmadan bitkiyi kökleyip güneş görecek ılıman bir mekanda bekletirseniz domateslerin 1 hafta 10 gün içinde kızardığını göreceksiniz.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön