Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iocaktan
şimdi öncelikle şunu belirtmek istiyorum. yaklaşık bir buçuk ay önce bu foruma üye olduğumdan beri hiçbir şey yapmadan sadece okudum. konuyla ilgili tüm temel bilgileri okuyarak öğrenmeye çalıştım. öğrendim öğrenemedim o ayrı bir konu. ama armut piş ağzıma düş konusunda size katılmıyorum. bu fidanları alırken benim ilk amacım onları yaşatmasını öğrenmek, geliştirmesini öğrenmek. ufak ufak budama çalışmaları yapmaktı. bu konuyla ilgili sizler gibi çok fazla bir geçmişim olmadığı gibi bilgi ve tecrübelerim de henüz başlangıç seviyesinin en dibinde. fidan seçiminde yanılmış olabilirim. bu fidanlardan uzunca bir süre hiçbir şey de çıkmayacak olabilir. ama dediğim gibi şu an önceliğim yaşatmasını ve gelişmelerini başarabilmek.o arada daha güzel adaylarla karşılaştığımda acemice hataları onların üzerinde yapmamak..
forumun çok büyük bir kısmını okudum. genel anlamda benim ihtiyacıma yönelik çok konu var. ama bu fidanlarla ne yapılabilir derken benim amacım hadi hemen bunları saksıya alalım budayalım telleyelim bana bu konuda fikir verin demek değildi. forumda genel bilgiler var ama bu fidanların özelinde bakımı konusunda yapılabilecek şeyler hakkında öncelikli olarak siz ustaların fikirlerini almaktı. dikkat ederseniz mesajımda sulama ve temizlik haricinde hiçbir şey yapmadım dedim. sizlerden yardım beklediğim şeyler, bu mevsimde yapılabilecek şeyler hakkında yardım almaktı.
konu başlığı da bonsaiye başlamak için neler yapmak olduğuna göre soruyu doğru yerde sorduğumu düşünüyorum.
armut piş ağzıma düş konusuna katılmıyorum. öyle birşey düşünseydim foruma ilk üye olduğum gün hiçbirşey okumadan hadi bunları nası bonsai yapalım diye sorardım.
yine de verdiğiniz destek için teşekkür ederim.
|
Sn iocaktan,
Her bir adayınız için
Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar - agaclar.net kısmında başlıklar açın ve bu adaylarınızla ilgili kafanızda tasarladığınız düşüncelerinizi ve yapmak istediklerinizi yazın.
Size, başta ben, herkes seve seve yardımcı olacaktır emin olun.
NOT: En son yüklediğiniz çam, bonsai için pek uygun bir tür değil, ama her ağaçtan da bonsai yapılabileceğini unutmayın.