View Single Post
Eski 20-01-2013, 23:27   #1823
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ekizilaslan Mesajı Göster
Abiler, bu domatesler yeşilken içinde bilmem ne zararlı madde oluşurmuş. kızarınca gidermiş. turşu kurunca bu madde zararsız hale mi geliyor?
Uzman nörolog bir arkadaşın bu konuda yaptığı açıklamadan aklımda kalanlar:


Yeşil domateste bulunan “solanin” maddesi zehir etkisi ile baş ağrısı yapar, sersemlik meydana getirebilir. Bu yüzden yeşil, olgunlaşmamış domates çiğ yenmemelidir.

Turşu yapıldığında solanin'in zehir etkisi kalmaz.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön