View Single Post
Eski 20-01-2013, 10:20   #605
badrobot
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
sn Sn iocaktan. sakın kızmayın, alınmayın ve en önemliside umutsuzluğa kapılmayın. sn.Sakaki'nin dediklerine katılıyorum. bonsai için fidan seçerken, hatta fidanı gördüğünüz anda kafanızda 1 veya 2 şekil uygulaması hayaledebilmelisiniz ki, ağaçları eve getirdiğinizde ve üzerinde işlem yapmaya başladığınızda (tabii mevsiminde) "ee şimdi ben bunları ne yapacağım" sorularına kısmende olsa cevap bulasınız.
bu durum sizi üzmesin ve Sakaki de bende sizi üzmek veya sizin şevkinizi krmak için söylemiyoruz tüm bunları. Sakakide bende zamanında sizin düştüğünüz bu basit hataları defalarca yaptık.
bende en başlarda sizin yaptığınız gibi daha fidan aşamasında küçük fidanlar hatta fideler aldım. şu anda ben kendime hala soruyorum "ben bunları ne yapacağım?" cevap basit bahçeye ekip gelişmelerini yıllarca bekleyeceğim.
artık son dönemde bonsai için beden çap kalınlıkları 5-6-7-8 ve 10-15 cm
den daha ince ağaçlara bakmıyorum bile. bonsainizin boyunu beden kalınlığı belirlesede ve siz hangi boy bonsai yaparsanız yapın ağacın beden kalınlığı ve şekli bonsainin güzelliğini belirleyen ilk temel ögeler olacaklar. sonrada dal dizimi ve dal şekillerini yönlendirmek size kalmış oluyor.
çalışmalarınızda size başarılar diliyorum.

Düzenleyen badrobot : 20-01-2013 saat 13:45
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön