Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iocaktan
tekrar merhaba,
sanırım foruma olan ilgi eski yıllara göre azalmış durumda. gelen mesajlar son yıllarda çok seyrek. bazı konularda da neredeyse yazılanlar hep cevapsız kalmış. ama ben yine de şansımı denemek istiyorum.
|
Sn iocaktan,
Sizin mesaja cevap verilmemiş diye böyle hatalı bir söylemde nasıl bulunabiliyorsunuz pek anlamadım? Bonsai ile ilgilenen diğer arkadaşların çalışmasına bakarsanız her yaptığı işlemden sonra ne kadar mesaj ve yorum geldiğini göreceksiniz.
Bonsaiye başladığınız için sizi tebrik ederim, sabır gerektiren bir yola giriyorsunuz çünkü, ama aldığınız fidanlar şu an itibariyle yorum yapılabilecek bir durumda değil.
DİYORSUNUZ Kİ:
aldığım fidanlar:
şimşir-alacalı taflan-ficus benjamin-süs narı
geçen gaftadan beri saksılarını ve kötü yaprakları temizlemek ve sulamaktan başka hiçbir şey yapmadım.
bu aralar havalar epey kötü buralarda. soğuk ve şiddetli yağmurlar. o yüzden fidanlarımı içeriye aldım şimdilik.
bu fidanlarla neler yapılabilir.
konu ile ilgili uzmanlaşmış arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
ayrıca yeni fidan arayışındayım. bu konuda bana yardımcı olabilecekler varsa sevinirim.
Bu şekilde bir beklenti armut piş ağzıma düş demektir açıkçası. Eğer aldığınız fidanlarla ne yapacağınızı bilmeden aldıysanız, bu bir hata demektir.
Dürüst konuşmam gerekirse hemen hemen hepimiz hatalarla başladık ama armut piş ağzıma düş şeklinde bir beklentiye girip, sonucunda armut ağzımıza düşmeyince de "
sanırım foruma olan ilgi eski yıllara göre azalmış durumda. gelen mesajlar son yıllarda çok seyrek" demedik.
Size tavsiyem öncelikle fidan seçimi, hangi türlerin bonsai için ideal olduğu, bölgenize uygun türler ve bunların bakımı, temel bonsai tarzları, sulama, gübreleme gibi temel konuları iyice araştırmanız ve öğrenmeniz ve daha sonra da seçtiğiniz uygun fidanlarla biçimlendirme, telleme, budama, kök budaması, saksı değişimi, toprak değişimi, oyma, kabuk soyma vs. gibi tecrübeleri edinmeye başlamanız olacaktır.
Siz bu işlemleri yaparken ve öncesinde ihtiyaç duyduğunuz yardımı tüm üyeler zaten size seve seve gösterecektir ANCAK "işte fidanlarım, ne yapacağım ben bunlarla hadi söyleyin bakalım" derseniz bu iş baştan olmaz... Zaten mesajınıza cevap gelmeyişinin de ana nedeni bu maalesef