View Single Post
Eski 24-05-2007, 22:08   #21
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Baklalarımın yapraklarında da çok sayıda yeşil renkli orta boy çekirgeler var. Yapraklarını yemelerinin benim için sakıncası yok ama başka zararları olur mu?
Bir de baklalarımın bazılarının tüm dalları ve baklaların kenarları siyah bitlerle kaplıydı sağlıklı olanlara bulaşmasın diye kesip attım. Tohuma bıraktığım lahana, karnıbaharım da çok fazla sayıda tırtıllarla sarılmıştı onları da söktüm ve bahçeden uzaklaştırdım. Geçen sene de bu zamanlarda çok sayıda börtü böcek olmuştu daha sonra kaybolmuşlardı. Fakat bu sene sayıları daha da arttı gibi geliyor bana. Yediğimiz şeyleri ilaçlamaya da gönlüm razı olmuyor.
Eklenti 11261Eklenti 11262
limon, merak etmeyin, Malathion gerçekten çevre dostu bir insektisittir. LD 50 değeri 2580 mg/kg'dır. Arılara zehirliliği düşüktür. İnsan sağlığı açısından düşük risk grubunda yer alır. Çekirgeler için de önerilen bir insektisittir. Enginar için hazırlamışken, çekirgelerin olduğu bitkilere de uygulayın, bu arada yaprak bitleri de ölürler. Her ne kadar yaprak bitine özel bir insektisit olmasa da geniş etkilidir. İlaçlamadan 7 gün sonra, bol suyla yıkayıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ama unutmayın, kalıntı riskini en düşük seviyede tutmak sizin elinizde. Tarım ilacını uygularken kurallara uygun davranırsanız etikette belirtilen sürenin sonunda zararsız hale gelir. Ama doz konusunda hassas davranmalısınız, yüksek doz yüksek kalıntı demektir. Her zaman etiket dozunda kullanmaya gayret edin. kolay gelsin...

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön