Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan
Konu başlığı "ekşi mayalı ekmek"... adıyla müsemma bir lezzett...
Ben uzun süredir ekmek yaptığım için tarif etmeyi deneyeyim. Üç yıldır yaptığım ekmeklerin her seferinde farklı ekşilikte ve lezzette olduğunu da belirteyim.
Bir seferinde ekmek 9 saat mayalanma süresi geçirdi, tamamen benim hatamdı, unutup evin dışında başka işlere dalmıştım. Geldiğimde taşmak üzereydi, hemen pişirdim ama ekmek bayaca ekşiydi.
Bir başka seferinde maya bir buçuk saatte geldi ve gözenekleri oldukça iyi durumda, ekşiliği ise tam kıvamında bir ekmek oldu.
Deneye yanıla mükemmel tada ulaşılıyor, ama ekşi mayalı ekmeği sevmiyorsanız ki sonuçta buna karar verecek sizsiniz, yapacak bir şey yok... 
|
Benim ilk ekmekler de çok iyi mayalanmadığından ve yoğun olduğundan ekşi tadı baskın oluyordu, bir de sizin örneğinizdeki gibi mayalanma süresi uzun olunca ekşi oluyor. Kızım hariç biz ekşiliğini çok seviyoruz.