View Single Post
Eski 18-01-2013, 21:26   #1102
pomodoro
Ağaç Dostu

pomodoro's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2012
Sevgili martyfriedman,

Tavsiye ettiğiniz siteye baktım. Benzer ürünleri yabancı sitelerde de görmüştüm. Demek artık Türkiye'de de böyle ürünlerin bulunabileceği bir site var, ne güzel! Fakat fiyatlar benim "compost bin"imle kıyaslandığında süper ultra yüksek kalıyor. Ben 25 liralık, 70 lt.lik, kenarlarında kapağı tutan kıskaçları olan plastik bir çöp kovası kullanıyorum. Kovayı aşağıdaki videodaki gibi hazırladım:
Trash Can Compost Bin with P. Allen Smith and Bonnie Plants - YouTube
Haftada en az bir kere yere yatırıp kendi ekseninde döndürüyorum. Yaklaşık 2,5 aydır mutfak çöplerimi, etraftan topladığım yaprakları, yapraklar yetmediğinde ofis artığı mürekkepsiz kağıtları bu kovada biriktiriyorum. Karadelik gibi, kova ne atarsan at dolmuyor, her zaman yeni şeylere yer bulunuyor Öteki taraftan ağırlaştıkça ağırlaştı. Bu haftasonu yeni aldığım başka bir kovaya aktarma yaparak hem iyice havalandırmak hem de doğru yolda mıyım, görmek istiyorum. Bahçem yok, dolayısıyla kullandığım boyutta bir çöp kovası balkonum için ideal... Yapraklar ve çöp torbalarıyla yaptığım ise tamamen deneysel... Aslında o kadar acemiyim ki tüm yaptıklarım benim için deneysel Ama ne kadar başarısız olabilirim ki; eninde sonunda her şey çürüyor sonuçta...

Buarada 2 soru:
1.Haşlanmış patates (yağsız,sossuz,tuzsuz vs) komposta konur mu?
2.Güz ve hatta kış kompost yönünden şanslı bir dönem, etrafta bol bol yaprak var. Fakat yazın ben neyle kompost yapacağım? O kadar mutfak çöpü neyle karışacak? Bahçem olmadığı için çimen kırpığım da yok. Çevre apartman görevlilerinden isteyebilirim tabi (yaprak istediğim gibi ). Ya da bol kağıtla karıştıracağım... Yazın kompost yapma konusunda endişelerim var...

Herkese güzel bir haftasonu dilerim...

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön