Selamlar. Bugün gazetede bir ilan dikkatimi çekti. Akabinde araştırmacı gazetecilik damarlarım kabardı nedir bu heyula diyerek peşine düştüm. Kısacık ve tatminsiz bir araştırma sonucunda
Spalding Bulb & Plant Co. | Garden Plants, Bulbs, Seeds & Fruit Trees Online linkine ulaştım. Burada da
'Gigantella® Maxim' Strawberry | Fruit & Veg from Spalding Bulb linki özellikle nazar-ı dikkatimi celbetti.
Çilek konusunda bilgisi olan arkadaşlar konuya el atıp bizi bilgilendirirse ziyadesiyle memnun olurum. Zira birer ikişer bu ve benzeri türlerden edinip enteresan bir sera oluşturmak niyetindeyim. Sadece çilek yetiştirmek de değil emelim. Dedik ya enteresan bir sera oluşturmak diye. Konya ikliminde ne yok, o var benim serada olmalı.
Türkiyedeki fiyatlar da normal çilek fidelerine göre oldukça uçuk. 3-5 kök bitki için 39-49 tl yazmışlar ama gülü seven dikenine katlanır.
Kalın sağlıcakla.
Ekleme: Bilgi istemekteki gayem, bu çileklerin genetiği değiştirlimiş türlerden olup olmadığı konusunda ikilimde kalmam. Yoksa ya herro ya merro diyerek bu işe girişmek en iyisi midir?