Teşekkür ederim Arkadaşlar samimi temennileriniz için, Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey kalmamıştı.
Köklerini inceledim köklerinde sorun vardı kalın ana köklerde dahil olmak üzre kılcal kökler zaten bitmişti sanırım kök çürüğü olsa gerek artık bilemiyorum.
Sevgili İlkin i aradım ondan fikir alabilmek için.
Nede olsa İlkin hanım eski Hoyacılardan belki başına böylesi bir sorun gelmiş olabilirmi diye.
Kendisine burdanda Teşekkürlerimi sunuyorum.
Bütün hatam adaptasyon sorunu geçirdiği dönemde belkide köklerini kontrol etmem gerekiyordu ozaman belki çeliklemeden kurtarabilirdim.
Sevgili SDurul,
deneyim tecrübenizi paylaştığınız için çok Teşekkür ederim. Kulağıma küpe yaptım, tavsiyelerinizi.
Ben biraz geç kaldım belki bir umut düzelir diye beklerken kökleri elden gitmiş maalesef.
Hoya archboldiana pink saksıda 2 köktü aynı sorunla karşı karşıya kalınca onuda çeliklemek zorunda kaldım. Keşke açıklayıcı yazınızı daha önce okumuş olsaydım en azından denerdim, Sağlık olsun...
Aynı kaderi paylaşan diğer hoyalarımda mutlaka deneyeceğim.
Hoya carnosa nızı kurtarabildiğinize çok sevindim. Oysa saksı değişimi için Hoyalarda belli bir zaman farketmiyor Sadece değişim sonrası su vermemek gerekiyor toprağı nemli olması yeterli birkaç gün sonrası su vermek gerekiyor.
Saksı değişimindede kayıplar verdim çünki
Hoya bogor ve Hoya archboldiana pink çeliklendi...
Kök kısımlarındaki bütün kökler temizlendi yapraklarıda dahil olmak üzre oksijenli ılık suyla güzelce toprağından arındırıldı.
Yarın lav taşlarına dikim yapacağım belki taze kök gelişimi gösterebilir.
Şansımı deneyeceğim olaki çeliklerde başarı sağlayamazsam en azından kök kısımlarında denenmiş olacak.
Hoya archboldiana pink, çeliklenmeden önceki görseli...