View Single Post
Eski 18-01-2013, 12:47   #254
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koyu yesil Mesajı Göster
Sn Manifesto,
Gelismedeki yavaslik, aslinda dikim zamanindan kaynaklanmiyor mu?
Sn Vetman fideleri Eylul-Ekim aylari gibi dikebilmis olsaydi, simdi gelisme degil hasat zamani olacaktir. Tabi o zaman biz soguklarin gelisme uzerinde degil, meyve uzerinde etkilerini konusuyor olacaktir.
Yalniz sunuda belirtmek isterim, bence soguk kadar, bulundugumuz aylarda guneslenme suresinin kisa olmasida bitkilerin gelisimini onemli derecede etkiliyor diye dusunuyorum.
Istanbulda kapali balkonumda bir kac fidem var. Sn Vetman'dan yaklasik olarak iki hafta kadar once dikmis oldugum ve geceleri dahi sicakligin en soguk gunlerde 12-13 derecelere indigi ve gunesli gunlerde 30derecelere yaklastigi bir ortamda bulunan fidelerimin gelisiminden bende pek memnun degilim. Ortam yeterince sıcak, o sebeple sorunun guneslenme oldugunu dusunuyorum.
Turfanda yetistiricilik icin Akdeniz bolgesinde ekim ayı oneriliyor bildigim kadari ile, fakat Salihli icin bu sureyi 1ay kadar one almak, fidenin aralik ayinin basinda gelisimini tamamlamis ve meyve vermeye baslamis olmasi acisindan gerekli diye dunuyorum.
Saygilarimla...
Sayın koyu yesil kardeş merhaba,
Ben de sizinle aynı görüsteyim aslında. sera dışında yetiştirdiğim bir kaç fide var ve bunlardaki gelişme daha yavaş. filizlenme var ama henüz yaprak tam oluşmadı. biz dikim yapmakta geç kaldık. eğer serada ısıtma yapabilseydik daha iyi bir gelişme beklenirdi ama ısıtma yapabilseydik çilek değil domates dikmeyi düşünürdük. bitkilerdeki büyüme geriliğinde güneşlenme ihtiyacının da etkisi olduğunu düşünüyorum yani.
Sayın Manifesto. desteğiniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim. sizler daha deneyimlisiniz ve bize yol gösteriyorsunuz. sizin gibi arkadaşların olması yaptığımız işte başarılı olabilmemiz için bize güven veriyor.telden yaptığınız aparat da oldukça pratik. ben bunu biraz daha geliştirerek arada 13 cm. mesafe olabilecek şekilde farklı bir modelini düşündüm.
Sayın Manifesto, aşağıda birkaç resim paylaşacam. sizce büyüme yavaşlığından başka bir problem olup olmadığını analiz edebiliseniz sevinirim.
Sayın mollaköy, henüz pazarlama aşamasına gelmedik. sıra pazarlamaya gelince size detaylı bilgi verebilirim.
Tüm dostlara selamlar... saygılar...

Eklenen Resimler

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön