View Single Post
Eski 18-01-2013, 12:08   #1754
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Geçmiş olsun dilekleri için Temennide bulunan Dostlarıma Teşekkürlerimi sunuyorum.

Antalya'dan taşındıktan sonra, birçok Anaç Hoyalarımda adaptasyon sorunu yaşadım. Gözlem altında gelişimlerini takipteydim.
Taşındığımız gün Güneş yanığına maruz kalması nedeniyle Yaprakları yanmıştı ve ciddi renk kayıbı yaşamıştı.

Bu süreçte Sizlerde buna benzer sorun yaşayacak olursanız, Sizlere tavsiyem, hiç gecikmeden çeliklenmesi taraftarıyım ben.
En azından alınan çelikler hala sağlıklı iken bu işlemi yapmakta çeliklerdeki başarılı köklenme oranı artar.

Çeliklemem gereken yaklaşık olarak saymadım çünki acayip can sıkıcı oluyor, 15 e yaklaşmak üzre.
Beni en çok üzen Hoya bogor ve onchoidesler oldu.
Öylesine üzücüki üzerindeki çiçek saplarını görünce Ağlamaklı oluyorum. Resimleyip paylaşmak bile çok üzüyor.

Bu deneyimi özellikle paylaşmam gerekiyorki Sizlerde yaşamış olacağınız üzücü kayıplarda fazla beklemeden çeliklemeniz olacaktır. Yoksa çelikleri bile yaşatamazsınız.

Hoya bogor 2010 yılında bahar ayında agaclara üye olduğum gün ortak siparişe katılarak Hollanda'dan maceralı bekleyişin sonunda edindiğim göz ağrım diyebilirim.
Gözağrım çünki ilk defa hayallerime kavuştuğum ve çelikleri yaşatmadaki başarımdan sonraki süreçte, Sizlernen kaynaşmamıza vesile olmuştu.
İlk defa Türkiye'de çiçeklerini açtırabilen kişi olarakta anısı çok hoş.

Son 2 yıldır, yaz aylarında sürekli çiçekleriyle Mutluluk vermişti

Bugünkü görselleri Dün gece çeliklemeye başladım üzüntüden bırakıverdim birazdan çeliklemeye devam edeceğim ve köklerini kontrol edeceğim, olası zararlı veya kök çürüğümü var diyede görselleyip paylaşacağım.

Eklenen Resimler

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön