Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto
Adı üstünde deneme serası.
Umudunuzu kırmak istemem fakat bu sezonunuz turfandacılık açısından verimli geçmeyecek.
Şu ana kadar ısıtma hariç her şeyi mükemmel derecesinde yaptınız.Fakat seracılıkta en önemli unsur ısıtmadır.Bu yapılmadan bitkiyi altın kafesede koysanız erkencilik sağlayamaz,yüksek fiytları yakalayamazsınız.
Anlatmak istediğim şu:Aynı şekilde seranın dışınada bir sıra dikim yapmış olsaydınız,pek fazla bir fark olmayacaktı.
|
Sn Manifesto,
Gelismedeki yavaslik, aslinda dikim zamanindan kaynaklanmiyor mu?
Sn Vetman fideleri Eylul-Ekim aylari gibi dikebilmis olsaydi, simdi gelisme degil hasat zamani olacaktir. Tabi o zaman biz soguklarin gelisme uzerinde degil, meyve uzerinde etkilerini konusuyor olacaktir.
Yalniz sunuda belirtmek isterim, bence soguk kadar, bulundugumuz aylarda guneslenme suresinin kisa olmasida bitkilerin gelisimini onemli derecede etkiliyor diye dusunuyorum.
Istanbulda kapali balkonumda bir kac fidem var. Sn Vetman'dan yaklasik olarak iki hafta kadar once dikmis oldugum ve geceleri dahi sicakligin en soguk gunlerde 12-13 derecelere indigi ve gunesli gunlerde 30derecelere yaklastigi bir ortamda bulunan fidelerimin gelisiminden bende pek memnun degilim. Ortam yeterince sıcak, o sebeple sorunun guneslenme oldugunu dusunuyorum.
Turfanda yetistiricilik icin Akdeniz bolgesinde ekim ayı oneriliyor bildigim kadari ile, fakat Salihli icin bu sureyi 1ay kadar one almak, fidenin aralik ayinin basinda gelisimini tamamlamis ve meyve vermeye baslamis olmasi acisindan gerekli diye dunuyorum.
Saygilarimla...