View Single Post
Eski 18-01-2013, 08:19   #127
FKY100
Ağaç Dostu

FKY100's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi milne Mesajı Göster
Sayın FKY100

Bu yıl kış ılık geçiyor ve öyle gidecek gibi tüm yurtta ayva ağacı soğuğa en dayanıklı ağaçların başında gelir Kocaeli şartlarında hava durumları nasıl bilmiyorum ama havalar böyle gittiği için budanır baharı beklemekten ziyade ağaçlara su yürümeden budamak önemlidir sanırım Kocaeli de şubatın ortalarında ağaçlara su yürümeye başlar yani 1 ay sonrada budaya bilirsiniz tercih sizin şayet ben olsam bugünden tezi yok ağacı budar çöğürleri de dikerdim bir an önce rahatlasın ağaç ve uyanma sürecine kendini yeni şekliyle bulsun , ihtiyar ve hastalıklı, kırık dalları çıkarın dalların ve sürgünlerin uclarını kısaltın.

Ayva'da kurtlanma pek olmaz budama ve bakımdan sonra bu sorununuzun da aza ineceğini düşünüyorum ayva da hastalık olarak yukarıdaki fotoğraflar gibi ulama ve çatlama olur genelde kurtlanma çok nadir olur 3-4 adet en fazla o da erkenden dökümünü yapar zaten özellikle baharın ağacı bolca sulayın gerekirse biraz gübrelemede yapın gelişimi sizi sevindirecektir, yavaş büyüme gösterir ayva ağacı ama çok sağlam, dayanıklı bir ağaçtır.

Sayın Milne;

Ağacı kayınbiraderim dediğiniz gibi budadı. Belirttiğiniz gibi gübreleme ve bakımını da yaparsak o da bize karşılığını verecektir. Güzel bilgileriniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla;

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön