View Single Post
Eski 17-01-2013, 23:34   #19
Savaş
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Arkadaşalar,

belediyeler olabilir ama netice siyasi kuruluşlardır ve sdeğişen siyasete göre işin ve satışın sürekliliği sekteye uğrar. Kendinizi nasıl bir protokolle garantiye alabilirsiniz ki?

İnternette bir yerle de hâlâ var mıdır bilemiyorum, Türkiye'de yapılan bazı kompost tesislerinin başarızlığını irdeleyen bir çalışma yapılmış. Bunların bir çoğu büyük paralarla yurtdışından getirilen teknolojilerle kurulmuş. Kimi işin tekniğini ciddiye almamış ve yeterince olgunlaşmamış kompostu tutup çiftçiye ya dağıtmış ya da satmış, kimi tesisi yürütememiş vs.

Türkiye'de üniversilerde kompost üzerine yapılan çalışma veya varsa da bunun kamuya yansıyanı o denli az iken tesis kurma girişimleri üzerine bir çalışmanın yapılmış olması da ayrıca manidar.

Aslında toprakların organik madde oranı çok düşük olan Türkye'de kompost pazar bulabilecek bir ürün olmalı, ancak iş pazarlamaya gelince ben deneyimlemedim fakat işin içinde sanırım bir ton yalan ve çirkeflik var, adına "ticaret" diyorlar ama.

Belki kooperatif şeklinde tesis edilebilecek bir sistem güçbirliği ile tutabilir. Ancak nereden baksanız köylerimiz boşalmış durumda. Adam kendi köyünün onca çilesine rağmen paşası olmaktan ziyade büyükşehirlerin asgari ücretli kölesi olmayı tercih ediyor ve bundan gurur duyuyorsa ne diyebilirsiniz ki?

Fikri olan söylesin derim ben bakarsınız yeni bilgilere erişebiliriz.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön