View Single Post
Eski 24-05-2007, 21:05   #20
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remi Mesajı Göster
Herkese merhabalar.Aranıza yeni katıldıgım ıcın yapabılecegım hatalar dan dolayı sımdıden ozur dılerım.Benım soyle bır sorunum var.Evımde kı mum cıcegı,zambak ve adını bılmedıgım bır sarmasık turu(Kavun'a benzer meyvası olan)cıceklerım de bır canlı var.3 bıtkıdekı aynı sey.
1-Mum cıcegınde govdede kahverengı ve bır kabuk gorunumun de.Hareket ettıgını hıc gormedım.Yapraklar yapıs yapıs bır halde ve dallarda beyaz pamuksu olusumlar var.
2-Zambak ta da mum cıcegı ıle aynı belırtıler var.
3-Sarmasıkta pamuklanma ve yapıskanlık yok.Mum cıcegın de kı kahverengı seyler sarmasık ta dalların uzerınde var ama renklerı yesıl.

Ben temız su ve bezle tek tek dalları sılıyorum fakat 2 gun sonra yıne aynı sekılde bu canlılar yayılıyorlar.Ve sureklı arttıkları ıcın basedemez oldum.Ne yapmam gerektıgı hakkında bılgı verebılırsenız sevınırım
Muhtemelen bitkilerinizde kabuklu-pamuklu-unlu bitler ve yaprak bitleri var. Eh fotoğraf eklenmeyince ancak bu kadar tahmin ediliyor. Bir fotoğraf ekleseniz iyi olurdu. Forumda bu zararlılar ile nasıl mücadele edileceği mevcut aslında. Biraz arama yapsanız bulursunuz, kolay gelsin...

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön