Tekrar merhaba,
13/1/2013 perşembe günü 5 lt. Pet şikeye nargile sistemini monte ettim. Bahçedeki hurma ağacının üst dalları ve meyveler kesildi. Hurmalar olgunlaşmadan bozuluyor, yenmiyor atılıyor. Bu yıl atmadım, bozulmamış yeşil hurmalardan bir daldan meyveleri topladım. Her hurmayı 5-6-7 gibi parçaya böldüm. Şişeye 1,5 kg. Doğranmış hurma, 0,5 doğranmış patates, elma, muz kabuğu, 2X42 gr ekmek mayası ve su koydum. Kapattım. Pazar günü yoğurt, ekmek, 1/2 çay bardağı pekmez ilave ettim. Gaz çıkışı ilk gün başladı. Sık sık sallayarak gaz çıkışına yardımcı oluyorum. Daha sonra artıkların NPK değerlerine baktım. Hepside potasyum yüklü bitkilermiş. Benim enzimim potasyon enzimi olmak yolunda ilerliyor. Rengi kırık beyaz, krem rengi gibi. Acaba pekmez az maya çok olduğu içinmi rengi açık acaba. Bu şişe potasyum şişesi olduğuna göre. Karıştırarak kullanmak için azot+fosfor için bir veya ayrı, ayrı iki enzim şişemi yapmam lazım. Ayrı iki şişe enzim yaparsam, potasyumu tek cins olduğu için azot ve fosfor enzimlerini potasyuma göre iki misli suylamı seyrelteyim.
Teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.
|