sayın gökhan07, öncelikle paylaştığınız bilgileriniz için teşekkür ederim.
Aslında bu pul yapraklının hepten de kopkoyu mavi renkte olması taraftarı değilim. Biliyorsunuz ki varyete farkı oluşabiliyor. Eğer yanlış aşılamanın, fidanın yetişmesine herhangi bir engeli yoksa bu beni rahatlatır. Maviliği biraz kayba uğrasada farketmez. Renk konusunda ise yukarıda bahsini geçtiğiniz Cupressus arizonica'ların ''glauca'' varyetesi. Tek farkı mavimsi gümüş-Î bir renk. Fakat ''festigiata'' varyetesi daha çok yeşilin hakim olduğu mavimsi bir renkte. Büyük ihtimal elimdekiler ikinci bahsettiğim varyeteye ait. Kozalağı kopardıktan 2 hafta sonra kozalağı açtığımda tohumlar biraz reçineliydi, yaklaşık bir ay oldu ve şuan tam olarak kurumuş haldeler. Tohumların üstündeki bahsettiğim sarımsı tabaka büyük ihtimal çimlendirmeyi güçlendirecek, bu yüzden dediğiniz gibi buzdolabında 1 ay kadar bekleteceğim. Aslında bu bekletme olayını toprakta ekiliyken yapsam bir farkı olacağını sanmıyorum. Malum kış. . . Nemi geçirgen bir toprak kullanıp soğuğu yemelerinide sağlasam hata etmem diye tahmin ediyorum. Duyduğuma göre çelikle üretimi daha kolaymış fakat her gelen bir sürgün koparırsa o ağacın varlığının ne manası kalır.
Zamanı gelince aşılama yönündeki ikazınızı da olası bir hastalığa uğramaması için dikkate alacağım.
Tekrar teşekkürlerimi sunarım, saygılarımla.
|