Teşekkür ederim sevgili Nevin Marangoz.
Itır benim bahçemde var, ben Itır'ı değil de fesleğin sivrisinekleri kaçırttığını duymuştum. Güllü kameriye içinde de nereden baksanız 8-10 tane top fesleğene rastlarsınız.
Evin içinde sivrisinekler pek sıkıntı vermiyor, her yerde sinek telleri mevcut. Ama balkonda veya bahçede oturmak öyle bir dert ki anlatılması güç. Sanki mesai yapıyorlar mübarekler, saat 18.00 - 22.00 arası müthiş faaliyetteler.
Bizim burada çeltik çok ekildiği için bu dert bizde hep olacak gibi, köylüler randıman düşmesin diye de ilaç yapmıyorlarmış (mış diyorum, pek de bildiğim bir konu değil).
Balkonda salıncaklara koman kocaman cibinlikler koyuyorum. Güllü kameriye içine de bir keresinde otağ gibi cibinlik yapmıştım.
Kış eriğini tam hatırlayamıyorum ama sanırım İzvat Alara'dan almış olabiliriz. Belki de Yalova'dan. Bize satarken kışın bile kütür kütür erik yiyeceksiniz demişlerdi, ben de eriği çok sevdiğimden almıştık.
Tabii ki veririm, Osmanlı çileğimiz çok fazla. Erdek'e giderken de uğrayabilirsiniz. Ben de sık sık giderim Erdeğe, hem deniz kenarındaki çınarlar altında çay içmek hoşuma gider, hem de Yalı Çiçekçilik (Bülent Bey'e) sık uğrarım, o zaman da buluşabilirsek elden de verebilirim.
|