Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Safranbolu toplantısına götürmek için, geçen hafta bahçeden topladığım erikler.
Ama maalesef evde unutmuşum.
Bu mevsimde, kütür kütür erik yemek de çok güzel, tadı mı? O da güzel.
Eklenti 50776
|
Merhaba Güler Hanım!
Sizi Ankara toplantısında tanıdım.Atlas-maviş aleovera dağıtımınız hep gözümün önünde. İçten, candan sevgiyle.Oarada ben de sizden atlas çiçeği ile maviş almıştım.Maviş olmadı ama atlas tuttu.Ona bakarken sizi görür gibi oluyorum.Zaten bahçenizi gezmek te bu yüzden.Toplantıdan önce biraz bakmıştım ama şimdi sayfa sayfa okuyorum.Kaç gecede bitirebilirim bilmem.Güllere
meyvalara sebzelere peyzaj uygulamanıza bakıp arada not ta alıyorum.Ellerinize sağlık.Her şey çok güzel.Bir çok şey de öğreniyorum.
Bizim Çamlıdere'de bahçemiz var.Orası 1300-1400 metre yüksek ve kışları sert geçiyor.sebze ekiyoruz.1000 ağaç kadar bodur elma birkaç ağaç armut ve ayva var.Kış eriği ilgimi çekti.Nereden aldınız?Başka adı var mı?Kış eriği diye arasam bulabilir miyim?
Sizden bir kök te osmanlı çileği istesem mümkün mü? Manyas'ta değilsinizdir herhalde.Ne zaman giderseniz.Yazları biz de Erdek'e gidiyoruz.Giderken veya dönerken de alabilirim.
Geçen yazdan beri ıtır yetiştirmeğe çalışıyorum.Erdek'te de sivrisinek oluyor.Orada televizyon seyrederken daha doğrusu şeker otunu internette ararken bir hocanın videosuna rastladım.Alman bir profesörün evine misafir olan bizim proferörümüz her odada ıtır görünce sebebini sormuş.Alman hoca da, ıtırın içindeki esansiyel yağların sivrisinekleri kaçırttığını hatta öldürdüğünü söylemiş.Ben de güç bela bulabildiğim ıtırı suda köklendirip ektim.Yaza Erdek'te bırakmayı düşünüyordum.Ama benim ıtır kazaya uğramış.Yeniden ekmiş Hediye.Bana da söylemiyor.Benim ıtır günden güne sarardı sarardı ve gitti.Şu anda başka bir dal suda.İnşallah yetiştireceğim.Sizde de sivrisinek varmış.Itırı deneyebilirsiniz.Faydalı olup olmadığını sonra konuşuruz.
Sevgiyle kalın..