Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34
benim yeni horoz biraz salak affedersiniz. annesiz büyüdü, fabrika civcivi, o yüzden çiftleşme işini becerebileceğini sanmıyorum. en azından şimdilik. diğer tavuklar ne yenilik yapsam hemen algılayıp alışıyorlar, ama o inanılmaz bir şekilde ayak uyduramıyor. diğerleri yemi yerken o illaki içine girip eşeliyor üstüne üstlük birde yemin üstüne pisliyordu. diğerleri inanılmaz derecede dikkatediyorlar bu meseleye. eğer kavgalar başlarsa biri mideye inecek ama herhalde fabrika işi olan olur.
|
Sayın assi34 yeni ufak horozunuz bizim buraların tabiriyle kızıl kanat

Dediğiniz gibi pek saf olurlar ama merak etmeyin her horoz gibi o a olgunluğa erişince çiftleşme eğilimi gösterecektir

Evet o resimdeki beyaz kesinlikle horoz

Ama diğer tavuklarla ve horozunuza maşallah o horozu kesmemenizi şiddele tavsiye ederim çünkü duruşundan zaten ben horozum diyor bikere

41 kere maşallah tavuklarınız da çok güzel
Tavuğunuzun yumurtladığı yer gayet kluçkaya yatmaya elverişli her tavuğun sevdiği gibi arada biyer

Bırakın oda civcivlerini çıkarsın sünger ve samanlarda yeteri kadar var altında yumurtaları da ellemeyin bırakın dağınık dursun kuluçkaya yatınca büyük bi özenle onları altına alıp toplayacaktır zaten.
Kırmızı horozunuz gayet yüksek bacaklı bi horoz güzel yavrular alırsınız ama o diğer beyaz horoz kızıl kanat denilenler kısa bacaklı oluyor bana sorarsanız o beyaz horozunuz mideye doğru yol alsın diğerini horoz bırakın olmadı çıkan yavrulardan bitane horoz seçersiniz o kırmızıyı ozaman kesersiniz