View Single Post
Eski 15-01-2013, 18:52   #2347
bay tömürcek
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34 Mesajı Göster
birde bende 3 tavuk bir joroz vardı birde civicv hediye etmişlerdi, civciv horoz çıktı. resim çektim ama yükleyemiyorum. megpikseli büyük sanırım. ama şimdi hangisini keseyim, kart olanımı yoksa taze olanınımı bilemiyorum.horoz sanırım phonix lerden. onon gibi uzun ve güzel kuyruğu var.
çok merak ettiğim bir şey daha var. horoz ve tavuk ayrı cinslerden ise çıkan civcivler horozun geni ni mi alıyor yoksa tavuğun geni mi ağır basıyor?
Sayın assi34 horozunuz kartsa kesin taze olan kalsın ama taze olan ufaksa çiftleşme eğilimi göstermiyorsa bi müddet daha bekleyin olgunluk çağına gelince büyük horozunuzu kesin gençlerde döl verimi yaşlı horozlara göre daha iyi oluyo ama yine de siz bilirsiniz çünkü horozunuz çok kart değilse kalmasında bi sorun yok. Ama 3 tavuğa 2 horoz çok fazla kavga ederler çiftleşirken böle olunca da çiftleşme başarılı olmuyo genelde yumurtalar dölsüz oluyo bu nedenle.

Siz bir de fotoğraf yükleyin ozaman daha rahat yorum yapılır. Mesela gurk yatacak tavuğun yuvasını da merak ettim tavuk ve horozlarınızı da Tavuk horozun farklı ırk olması olayına da gelince bazen ikisinden de genler taşıyolar bazen horoza daha çok benziyo yavrular bazen tavuğa daha çok benziyo bu tamamen tavuk ve horozun baskın ve çekinik genleriyle alakalı Yani tavuğunuz paçalı horozunuz hint ise yavrular yarı paçalı hint kırması olurlar denedim bizzat bunu Renkler de bazen çok alakasız olabiliyo ne annesine ne babasına benzeyen civcivler çıkabiliyo bu da tavuk veya horozun genlerinden kaynaklanıyo

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön