View Single Post
Eski 15-01-2013, 17:11   #2344
bay tömürcek
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34 Mesajı Göster
teşekkürler bay tömürcek; bende yarı bodrum bir yer var, dışarısı soğuk olsa bile orası okadar soğumuyor. orada sizin söylediğiniz gibi yapabilirim. benim tavuk da her zaman yumurtladığı folluğa değilde bodrumda bir köşeye yaptı yumurtaları. galiba yakında kuluçkaya yatar gibi geliyor bana.umarım. hazırda samanım da var onu da alta sereyim dimi, yoksa tahtadan bir zemin hazırlayayım mı.? teşekkürler.
Ne demek efendim Tavuğunuz büyük ihtimal gurk olup yatacak çünkü kendine ayrı yer seçmiş siz şimdi saman falan koymayın altına yumurtalarını yapıp yatmaya başlasın sonra koyun altına bazen tavuklarımın yumurtladığı yerlere rahat etsinler diye saman koyuyorum yuvaları ellendi diye ya yuvayı değiştiriyolar ya da gurk olmaktan vazgeçiyolar.

Siz şimdi onu kendi haline bırakın o yumurtlaması bitince yatacaktır yatınca saman koyarsınız olduğu yere yumurtaları daha iyi ısıtır ve çıkım daha başarılı gerçekleşir ama yavrular çıkınca kafesin altına çok kalın saman sermeyin hatta saman iyi olmuyor ıslak ıslk kalıyor civcivlerin altında varsa ince odun tozu serpin suyu emip kuru kalmasını sağlıyor kafesin

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön