View Single Post
Eski 15-01-2013, 09:38   #53
yalandünya59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sevgili Mustafa,

Bitki büyüdükçe veya hava sıcaklıklarına göre farklı Ec değerlerinde besin isteyecektir,

Dolayısıyla 2 program yapabilirsin,

1- Bitkiye ilk hafta (örnek : çilek) 1,2 EC değerinde besin verilsin, ikinci hafta 1,4 veya 1 ay sonra 1,8 EC gibi mesela. Bunlarla ilgili sana teknik döküman bulabilirim.

Ancak bitkinin kaç haftalık olduğu önemli olduğu gibi hava sıcaklıkları, güneş ve bulutlu havalarda EC'yi farklı olmasını sağlayan unsurlardır, bunuda anti parantez belirteyim.

2- EC'yi bitkiyi gözlemleyerek arttırıp-eksiltme bu bana daha mantıklı geliyor, Nedenine ise sevgili TARTES 'besin eriyiklerinin hazırlanması' konusunda yeni cevap vermiş, incelemeni tavsiye ederim.
Bitkiler aslında micro işlemcili sanki, bir sıkıntı olduğu veya olmaya başladığı zaman sensörleri varmış gibi, yaprağındaki renk değişikliği, meyvedeki şekil bozukluğu, ve lezzetin kaçması gibi, unsurlarla bunu birşekilde belli ediyor, sevgili dostum...

Bitkilerinde insanlar gibi bağışıklık sistemi var mustafa, mesela sen grip oldun doktora gidiyorsun bol bol C vitamin almalısın diyor dimi, bitkidede bir sıkıntı olduğu zaman bitki benim meyvem olmuyor ben hastayım potasyumda eksiklik noksanlık ters giden bişeyler var diyor, veya çinko noksanlığının yaprakta verdiği alarm renk farklılığı gibi mesela.

Aslında sevgili mustafa kardeşim konu çok teknik bir konu, yani bitki yetiştirme, ****** sen teknik kısmını yapacaksın, arkadaşlar ise biryandan cihazı kullanırken biryandanda bitkiyi denetim altında tutarak sürekli kontrol etmeleri şarttır.

uzun lafın kısası mustafa sen ne yaparsan yap, insan faktörü olmadan denetim olmadan bu iş olmayacaktır.

Başarılar...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön