View Single Post
Eski 14-01-2013, 20:34   #23
lodos_
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
4000 tavuğu açık alanda beslemek güzel bir fikir ancak ticari kaygılar taşamamanız gerekir.
maliyet yüksek olur.Yedi sekiz aydan önce yumurta beklemeyin.Açıkta doğal usüllerle yapılan beselemede yumurta kalitesi et kalitesi yüksek olur ancak verim düşük olur.
Yerli değil satın alınan civcivlerle bu işi yaparsanız yumurtadan randıman alırsınız fakat bu tavuklardan et randımanı beklemeyin en yüksek kg/grama yumurta öncesi ulaşırlar bir daha kesim yapamazsınız.Ömürleride kısa olur.

Şayet böyle bir fikriniz varsa mutlaka köy / anadolu menşeyli tavuk ile başlayın tavuklarınızı kendiniz alın köylerden toplayın horoz olarakta hint melezi kullanabilirsiniz.kuluçka makinesinde üretebilirsiniz. civcivler daha dayanıklı olurlar anadolu tavuğu uzun yaşar her zaman kg olarak verimlidirler horoza yakın et elde edersiniz et kalitesi ise birinci sınıftır. kırmızı ete benzer ama çok daha kalitelidir.köy tavukları beş yıl yumurta yapabilirler.Açlığa, susuzluğa, soğuklara, sıcaklara ve hastalıklara inanılmaz dayanıklıdırlar.

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön