Köy tavuğu dedğimiz anadoluya has tavuk hem yumurta kalitesi hemde et kalitesi diğer tavuk türlerinden çok farklıdır dayadıklıdır uzun yaşar o nedenle toplamda yumurta verimi çok yüksektir.
Örneğin yerli tavuğumuz 5 yılda 1000 yumurta yapabilir.Diğer tavuk türleri ise 2 yıl bol yumurtlar ondan sonra yumurta verimi hızla düşer.
Gurk yatma özelliği yerli tavuklarda ileri derecededir. uygun ortam olursa yılda iki üç defa gurk olurlar.
follukta bol yumurta olması gerekir çok fazla el vurulmaması tenha ortamı severler.Horoz hint tavuklar yerli anadolu olursa yavrular melez olup hem yumuta yaparlar hemde gurk olma özellikleri üst seviyede olur.
satın alınan civcivler büyüdüklerinde gurk olmazlar.Olsada çok çok nadiren olur.
|