View Single Post
Eski 14-01-2013, 16:42   #93
ciroz
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim Mesajı Göster
sayın ciroz, cereus a karşı herkes de olduğu kadar bende de sevgi ve ilgi olduğu için dikkatimi çekti. bir günde kökleneceğini pek sanmıyorum ama bu konuda söz sahibi yine o yaprağı sizinle paylaşan sevgili zafer inandıklı abimizdir. hani benim gözümde cereus ve zafer babanın ismi yanyana zikredilmeli. üyelerin çoğu bende dahil olmak üzere onun paylaşımı ile bu sevgiyi yaşıyoruz. yaprağın ana damarında havai köklenme ile karşılaştım ama sizin yaprak daki belki bitkinin kırılmadan dolayı oluşan lif tarzı birşey olabilir diyorum. emin olmamakla birlikte. güle güle büyütün güzelinizi size tek uyarım yaprağın köklenme sürecinde toprağının çok ıslak kalmaması. cereus da kaktüs sukulent tarzı suyu pek sevmiyor özelikle bu kış günlerinde.ben köklenmekte olan yapraklarıma toprağı kuruduktan sonra çok az, köklenebilsin diye su veriyorum. bu dönemde ıslak toprak epiphyllum yaprağında buruşmaya neden oluyor ( bunlar sadece benim gözlemlerim ) dediğim gibi detaylı ve doğru bilgiler zafer abide
Sn sibelim,

kesinlikle haklısınız Zafer Bey' in muhtesem ana kralicesinin fotoğraflarını görünce gözlerimiz fal taşı gibi açıldı bizimde

Açıkcası biz herşeyde olduğu gibi çiçekler konusunda da çok yeniyiz. Bu tecrübesizlikte cereus gibi bir bitkiyi yetiştirmeye çalışmak belkide abesle iştigal, ama hakkını vermek istiyoruz.

Umarım başarılı olabiliriz.

Gelişmeleri mutlaka paylaşırız.

tekrar teşekkürler..

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön