Sevgili eko
Son mesajından başlayayım budamayı daha sonra anlatayım. Değinmek istediğim ayrı ayrı başka konularda var, Ağaçlar fotoğraflar güzel olunca anlatabildiğimiz kadarıyla anlatmaya çalışalım.
Fidanların uc dalları alınmış gibi geldi, yanılıyormuyum yoksa?
Alıntı:
4. resimde sola doğru dal oluşturmak için gövdede çizme yapmam gerekir mi?
|
Dördüncü resimde sanırım gövde üzerinde bir sorun var ya da ben öyle gördüm resimde, gördüğüm kadarıyla gövde yaralanmış ve gözler yok gibi, şayet gördüğüm gibiyse burada göz yok, o nedenle oluşturmanızda imkansız.
Sağlam göz varsa gözün üzerinden ince diş bir destereyle çakıyla kabuğu kesmeniz yeterlidir. (Fır dolay kesmiyoruz 2-3 cm yeterlidir.)
Nacizane görüşüm,
Bunu yapmanıza da gerek yok gibi, çok güzel bir lider dalınız var ve 130-150 lerden taçlandırma istiyorsanız bu lider daldan taçlandırma yapabilirsiniz, lideri ucundan vurmanız diğerlerini de zayıflatmanız yeterlidir. Bu liderden taçlanma olacaktır.
Alıntı:
2. resimde gövde üzerindeki meyve gözlerini önümüzdeki budama mevsiminde almalı mıyım?
|
Hayır almayınız, Ağaç henüz yeterli ana yandallarını oluşturamamış o nedenle bu meyva gözleri bir iki yıl daha kalabilir sonraki yıllar kademeli olarak çıkarabilirsiniz.
Alıntı:
Ayrıca taçlandırmayı 130-150 cm den yapmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
|
130-150 cm ler bana göre yüksek bir taçlandırma, yinede bu yüksekliklerde bir taçlandırma istersen bunu yaparken de birden yüksek bir taçlandırma yapmayınız yıllara yayarak ve ileride keseceğin alt dalları zayıflatarak 130-150 deki dalları geliştirerek ilerideki yıllarda gelişimini durdurduğun dalları da birer birer çıkararak taç yapınızı 130-150 lere çıkarabilirsiniz.
Eksik bir şey kaldı mı bilmiyorum, kaldıysa hatırlatın lütfen..
Sorular güzel ve net olunca cevaplaması da kolay oluyor