Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agacarkadas
merhabalar,
foruma yeni katıldım,yaklaşık 1 ay önce chandler ceviz bahçemizi oluşturduk.fidancının tavsiyesi ile ağaçları 8*4 diktik tozlayıcı olarak 10 adet franquette 7 adet fernor toplamda 146 adet fidan diktik.fikir vermesi adına fotoğrafını ekleyecektim ama beceremedim.bahçenin boyu 110 metre eni 50 metre.arazıde birden dikleşen doğal bir tepe var yüksekliği 7-8 metre konu ile alakalı birkaç sorum olacak;
- bu tepe üzerine 5-6 tonluk bir depo koysam kendi basıncı yeterli olur mu ?fidanların dikili olduğu alan yaklaşık %1,5 eğimli
-su kaynağı 350 metre mesafede bu mesafeden boru çekip su getirmeyi planlıyorum 350 metreden su getirmek mi sondaj vurdurmak mı mantıklıdır suyun sondajla 45-50 metreden çıkacağı kanaatindeyim
-tek ana boru ile fidan sıra boyu olan 80 metre uzunlukla damlama sulamada randıman alabilir miyiz?
-bir de dikim aralığı halen kafamı kurcalıyor.
değerli işbirliğiniz ve önerileriniz için teşekkür ederim..
|
Bahçeniz hayırlı olsun 80 metre 16 lık 50cm aralıklı laterelde sorun yaşayabilirsiniz 20 lik kullanırsanız sorun olmaz, ama ben size her sıraya tek hat mümkünse deliksiz düz 20 lik boru döşeyip fidanların etrafına 20 cm aralıklı laterelden daire şeklinde uygulama yaparsanız sudan tasarruf etmiş olursunuz .8*4 dikim şeklini yaşar hoca yeni uygulama yandal budaması ile iyi sonuç alınabileceğini şili deki bahçelerden örneklerle ifade ediyor. kolaygelsin.