View Single Post
Eski 12-01-2013, 09:36   #1192
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Acı badem ile kendi deneyimimi yazmak istiyorum. 2-3 ay önce arazide çalışırken işçilerden biri yanıma gelip, bir sürü badem topladım şu ağaçtan ne yazık ki acı çıktı dedi. Ben de yemeyeceksen bana ver dedim ve hepsini aldım, ağaçtan bir miktarda kendim topladım. Birkaç gün günde 2-3 tane yedim sonra kırmaya üşenip bıraktım.

15 gün kadar önce dişetim iltihaplandı ve şişti. Ertesi günde bademciklerim hafiften şişti. Tekrardan aklıma acıbademi kullanmak geldi, faydasını görürsem kullanırım yoksa normal antibiyotik alırım dedim.

İlk aldığımın ertesi günü ciddi rahatlama hissettim, 3 gün sonrada ne dişeti iltihabından ne de bademcik şişmesinden geriye zerre birşey kalmadı. Tedbir olarak 2-3 gün daha kullandım. Sonrasında da biraz eşe dosta dağıtmış olduğum için tükendi.

Bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir, ben de olumlu olan başkasında yan etki gösterebilir diye rahatsızlığım sırasında yediğim miktarı yazmıyorum.

Ama emin olduğum birşey var acı badem kesinlikle doğal antibiyotik ve muhtemelen doğada ki en etkili doğal antibiyotiklerin başında geliyor.

* Günde on adedi zehirlenmeye, 20 adedi ölümcül zehirlenmeye sebep olabilirmiş, küçük çocuklar için daha da riskliymiş.

Düzenleyen syılmaz : 12-01-2013 saat 09:39 Neden: İlave yazı
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön