Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği
Ama oldu mu şimdi bu kezde Cymbelina yalnız kalmış.
|
Aynen öyle oldu. Ama çok da yabancı değilim buna.
Ya o karanfillerle ilgili de durum şu: Bahçe sohbetleri'nde de sormuştum galiba, bir yanıt alamadım. Burası da çok soğuk ya, dışarda donarlar ve ölürler diye korkuyorum. Camın önü evin içi de olsa nispeten soğuk. Hatta gene köklenmeleri için koyduğum tepe kısımlarını sera ortamı olsun ve köklensinler, soğukta üşürler ve köklenmezler diye kalorifere koydum. Köklenme hormonu filan kullanmadığım için öyle kafama göre takılıyorum artık. Köklenirlerse diğer kuruyan dalların uçlarındaki yeşil kısımları da aynen öyle yapıp kalan dalları keseceğim, minik dip sürgünleri var çünkü ona güveniyorum. Pakette 48 hafta sonra çiçeklenir yazıyordu, alırken hiç dikkat etmemişim, daha var vakit ama neredeyse 1 yıl, bilseydim almazdım.
O diğer kendi saksısına gömüverdiğim yeşil kısım ise pörsüdü bile, tutmadı büyük ihtimal. Aslında bir başlık vardı, daldırma başlığı, oradaki bir tekniği epey vakit önce internette izlemiştim, buraya üye değildim hatta o zaman. O zaman yazdı ve o denediğim şey de olmamıştı. Halbuki, karanfil için daldırma tekniği sonuç veriyor deniyor da ben beceremedim. Karanfilin dallarından birini yatırarak toprağa gömüyorsun mesela ama burada yazdığına göre dala kesik atmak gerekiyormuş. Benim dallar kupkuru ve çok ince, kesik filan atılmaz.
Neyse bakalım, bir de bunu deneyelim, şansımıza