Konu: Kanser
View Single Post
Eski 11-01-2013, 17:15   #352
sadecegeçen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jeozuu Mesajı Göster
Merhaba,
Geçtiğimiz mayıs ayında annesini pankreas kanserinden kaybetmiş biri olarak o süreç boyunca yaptığım araştırmalar ve annemin hayat tarzını karşılaştırarak aslında kanser hakkında uzmanlarca yapılan açıklamaların çok da tutarlı olmadığını düşünüyorum. Şöyle ki; pankreas kanserinin birinci sebebi olarak gazlı içecekler ve aşırı kırmızı et tüketimi gösteriliyor. Anneme bakıyorum kola içmişliğini hiç görmedim, çay içerdi, tek içeceği çaydı diyebilirim. Yine sebeplerden biri kalıtsal faktörler deniyor ancak ailesinde herhangi bir kanser vakası yok. Sağlıklı beslenme konusu ise en ilginci. Çünkü annem kırmızı eti hiç sevmezdi, en sevdiği ot yemekleriydi. Tükettiği gıdalar özenle seçilmiş organik gıdalardı. Babaannemin köyden gönderdiği yoğurtlarla, tereyağlarıyla beslendik. Köyde öğretmenlik yaptığı için yumurtamızı, tavuğumuzu, etimizi, sebzelerimizi annem oradan getirirdi. Ayrıca Samsun'da oturduğumuz uzun yıllar boyunca alışverişlerimizi sürekli köylü pazarından emin olduğumuz köylülerden yaptık. Emekli olup Tokat'a yerleştikten sonra ise bir çok sebzemizi kendimiz yetiştirdik, 3 tane tavuk aldık, yumurtamızı onlardan edindik. Bunları kanser olmaktan korktuğumuz için de yapmadık, doğru olanın bu olduğuna inandığımız ve bundan zevk aldığımız için. Beyaz ekmekten hiç hoşlanmazdı varsa kahverengi ekmek yer yoksa da yemezdi. Şekerli şeyleri hiç sevmezdi, tatlı evimize ayda yılda bir girerdi, biz de sevmezdik. Tüm sebzelere, zeytinyağlılara bayılırdı. Belki ağzından giren tek zararlı şey sigaraydı.
Cep telefonu ve bilgisayar kullanmaya ben çalışmak için yurtdışına gidince benimle konuşabilmek için başladı. Örgü örerdi devamlı.
Yerinde duramayan aktif bir insandı bahçesiyle, çiçekleriyle uğraşırdı, otobüse binmezdi şehir içinde, gideceği yerlere hep yürürdü.
Hayatındaki tek zararlı alışkanlığı sigara iken bir insanın en nadir rastlanan kanser türlerinden birine yakalanması çok ilginç değil mi? Tek başına sigara bir insanı kanser edebilir mi? Ki olan dumanı dışarı verirdi, dudak tiryakisiydi.
Ancak annemin hayatında onu çok üzen bazı şeyler vardı. Büyük şoklar ve mutsuzluklar yaşadı. Bence o dönemlerde vücudunun bazı dengeleri devre dışı kaldı, yani vücudu kendini unuttu ve işte o hücreler o zaman aşırı çoğaldı.
Kanser tedavisi gördüğü 7 ay boyunca umudunu hiç kaybetmedi, hep eve dönüp bahçesindeki güllerini budayacağı günü bekledi. Tokat'taki yakınlarımızdan bahçemizin fotoğraflarını istedi baharda, onlara bakıp özlemini giderdi. Azıcık kendini iyi hissettiğinde bize en sevdiğimiz dolmayı sarmaya kalktı. Yani son 15 güne kadar hep umutla yaşadı. İyileşmeyi çok istedi.

Ama olmadı ve 5 mayısta gözlerini yumdu... Şimdi en sevdiği çiçeklerle dolu bahçelerin içinde...
Bütün bunların yanında kanserli hastaların bazılarınca ne kadar değerli olduğunu gördüm. Peşimizden koşan insanlara şahit oldum. Neden mi? ****** kazanç sağlamak için ki bunlar o sektörün en ucundakiler, eczacılar. Bazı eczanelerin hastanelerde 7-8 belki daha da çok elemanı var, hastalar kapışılıyor, ilaçlarınız ayağınıza geliyor, hastanede her işinizi görmeye hazırlar, ilacınızı Ankara'nın bir ucundaki evinize dahi getiriyorlar. Zincirin en ucundakiler bunları yapabiliyorsa en tepedekilerin neler yapabileceğini siz düşünün, neden bu hastalığın çaresi bulunsunki...
Bunlar kansere yakalanmak için önemsenmeyecek kadar büyük nedenler.

Sizin o uzman dediğiniz kişilere asla güvenmiyorum artık. Gördüklerim bana yetti arttı bile. Tıp kanser konusunda yerlerde sürünüyor. DOKTORLAR KENDİLERİ BİLE İNANMIYOR. Kanserden korkma MODASI GEÇMİŞ TEDAVİDEN KOR diye bir kitap yazmış doktor.

Bütün tıp dünyasını ve ilaç firmalarını karşına alıp böyle bir kitap yazmak çok zordur.

Kitaptan bir alıntı

Bir onkoloğumuzun bir web sayfasında birileri tarafından aktarılan beyanatını aktarıyorum : Sarımsak ve hint safranı vb bitkilerin zararlı olduğunu belirtiyordu. Beş bin yıldır sofralarımızdan eksik etmediğimiz baharat ve sebzelerin zararlı olduğunu söylüyordu. Sayın onkoloğum, biz ne yiyeceğiz gıda olarak, verdiğiniz toksinler yetmiyor mu? Oysa bu bitkilerin birden çok antioxidant özelliği ve kanser genlerini inhibe etme özelliği olan ve aynı zamanda kanseri önleyen birden fazla etken madde içeriğine sahip olduğundan belkide bihaberdir sayın onkoloğumuz. Oysa gıda olarak kullandığımız bu bitkiler doğada NK-cell (yanlızca kanser hücrelerini öldüren) özelliği olan nadir bitkilerden . Sağlıklı yaşamayı bu bitkilere borçluyuz. Tıp fakültelerinde okuyan bir öğrencinin her şeyden önce beslenme dersi alması gerekir.
ŞİMDİ SARIMSAĞIN İÇİNDEN YÜZLERCE ETKEN MADDE İÇİNDEN TEK BİR ETKEN MADDEYİ ELE ALALIM KANSER HASTASI İÇİN NE KADAR TEHLİKE ARZ ETTİĞİNİ SİZ KARAR VERİN
Garlic extract (allicin) bulunduğu bitkiler. Sarımsak ve soğanda bulunur (en çok sarımsakta bulunmaktadır)
Allicin biyolojik etki mekanizması
Alcohol-Dehydrogenase-Inhibitor
Allergenic
Amebicide
Anthelmintic
Antiaggregant
Antiatherosclerotic
Antibacterial
Antibiotic
Anticholinesterase
Antidiabetic
Antiflu
Antiglaucomic
Antiherpetic
Antihypertensive
Antiinflammatory
Antileukemic
Antileukotriene
Antilymphomic
Antimutagenic
Antineuralgic
Antioxidant:
Antiplatelet
Antiproliferant
Antiprostaglandin
Antiradicular
Antisarcomic
Antiseptic
Antishigellic
Antistaphylococcic
Antitriglyceride
Antitubercular
Antitumor
Antiviral
Apoptotic
Calcium-Antagonist
Candidicide
Cyclooxygenase-Inhibitor
Fungicide
Gram(+)icide
Gram(-)icide
Hepatotoxic
Hypocholesterolemic
Hypocholesterolemic
Hypocholesterolemic
Hypoglycemic
Hypolipidemic
Immunostimulant
Insecticide
Insulin-Sparing
Larvicide
Lipolytic
Lipoxygenase-Inhibitor
Mucokinetic
Mycobactericide
NO-Inhibitor
NF-kB İnhibitor : Kanser genini durdurucu ve inhibe edici etkiye sahip
Nematicide
Papain-Inhibitor
Pesticide
Phagocytotic
Prooxidant
Prostaglandin-Synthetase-Inhibitor
Succinate-Dehydrogenase-Inhibitor
Trichomonicide
Urease-Inhibitor
Vibriocide
Xanthine-Oxidase-Inhibitor
Ne yapalım her güzelin bir kusuru vardır. Doktorlarımız FDA, NCİ ve ACS nin her araştırmasını ve söylediklerini doğru kabul ediyorlar. Ama yaptıkları bilimsel sahtekarlıkları sorgulamayı akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar. Böylesi bir bağlılık ancak ve ancak orthodox rahiplerinin mantığı ile yetişen bir insan yapar. Bilim insanı olaya şüphe ile bakar ve süpheci olmalıdır. Ülkem adına bu tip beyanatları verenlerin bilim adamı sıfatını taşıdıkları için utanç duyuyorum.
Kanserli hücreleri özellkile yok eden ve binlerce yıllık bu toplumun birer kültürü haline gelmiş bazı bitkilerin kullanımına acaba neden yasaklar konuyor ?

sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön