Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bseh
Merhabalar, tam 1 ay önce Ficus Ginseng bonsai aldım. Eve alışacak mı problem çıkacak mı korkusuyla herhangi bir işlem yapmadan 1 ay bekledim.(Forumdaki genel öneriler bu yöndeydi.) Bir sorun yok gibi görünüyor, büyümeye başladı zaten bonsai formatından çıkmak istiyor sanırım
Budama yapmamın vakti geldi diye düşünüyorum ancak tam olarak nerelerinden budamam gerektiği konusunda pek bir fikrim yok. Birkaç fotoğrafını koyuyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
|
Sn bseh merhaba
Ficus Ginseng, doğal bir tür olmayıp size tarz olarak pek seçenek sunan bir bitki de değildir, hatta bonsai bile değil diyebilirim. Bunun üzerinde deneyim kazanmak için çalışın demek isterdim ama üzerinde çok işlem yapmanız da mümkün değil.
Örneğin alt kısım bir caudex ve dolayısıyla oyma, kabuk soyma, jin/shari gibi çalışmalar yapmanıza veya bükmenize neredeyse hiç imkan yok. Üstteki aşılı kısım ise bir ficus.
Bana sorarsanız buna bir salon/süs bitkisi gözüyle bakın ve kendinize üzerinde bonsaiye yönelik çalışmalar yapabileceğiniz doğal bir ağaç türü seçin.
Bölgenize uygun türler içinden, hatalı uygulamaları tolere etme kabiliyeti en iyi olanı/olanları seçerek bonsaiye adım atmanız en yerinde karar olacaktır. Bu konuda bizler de her zaman size yardıma hazırız, ancak ficus ginseng sizi bonsaide pek ileriye götürebilecek bir tür değil maalesef
Başarılar dilerim.