Konu: Kar suyu
View Single Post
Eski 10-01-2013, 22:28   #9
Denizardacan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-06-2012
Arkadaşlar ben de kendi deneyimimi aktarmak isterim. Benim de yağmur suyum bittiği için ben de yaklaşık bir 10 litre kadar kar suyunu erittim kullanmaya hazırladım.
Evet oldukça kirli yağmur suyuna oranla. Katı yakıtlardan kaynaklı olarak sanırım. Ancak umarım reklam falan yaptığım düşünülmez ben Em aktif konusunda da paylaşmıştım bu konuyu, gerek yağmur suyu gerekse de kar suyunun dezenfektasyonunu Em aktifle sağlıyorum yaklaşık iki aydır şu ana kadar herhangi bir zararını görmedim.Ve bir kaç tanesi hariç bitkilerim de durağan dönemlerinde değiller gelişmeye devam ediyorlar.
Tabi deneysel ölçümler yapma şansım yok zaman da oldukça az bir zaman gözlem için.
Ancak şahsi kanaatim şudur ki kar suyu zararlıdır sözünü hiç bir şekilde kabul edemem. Bitkiler doğal ortamlarında kar yağmur her ne var ise bunlara maruz kalarak yetişiyorlar tabiat bunu gözünden kaçımamıştır eminim

Mesela tek bir orkidem yakaşık iki aydır bende ve ben hala hiç besin kullanmadım sadece yağmur suyu ve kar suyu, geldiğinde 6 çiçeği vardı şimdi 10 çiçeği var. Hala yeni tomurcukları ve yeni çiçek sapı çıkarmakla meşgul kendisi, örnek olsun diye ve gübresiz sergilediği gelişimin bu olduğunu vurgulamak için anlattım.
Teşekkürler,

Denizardacan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön