fuchsia
Küpe çiçeği, iç mekanlarda doğu- batı ve güney pencere önüne direk güneş ışığı almayan ışıklı bir yere yerleştirilmelidir. Dış mekanlarda ise ayrıca sıcak öğle ve sonrası kızgınlığından korumak için kesinlikle gölge bir yere konulmalıdır.
Küpe çiçeği gündüzleri 15-21 C serinlik isterken geceleri soğuğu sever. İlk bahar da yeni sürgün ve çiçek tomurcuklanması için bu gece soğukları gereklidir. Ortalama gün sıcaklığı 25 C nin uzerine çıktığında çiçeklenme sona ermektedir.
Sulama büyüme gelişme döneminde toprak yüzeyi kuru hissedildiğinde sulanmalıdır. Sonbaharda sulama kademeli olarak azaltılmalı ve sulama peryot aralığı uzatılarak bitki kış dinlenmesine hazırlanmalıdır. kış dinlenme döneminde aşırı kurumayı önleyecek, toprağı nemli tutacak kadar su verimelidir.
Gübreleme ilk bahar döneminde 2-4 haftada bir kompoze gübre verilmelidir.Eğer bitki içeri alınacaksa en az 2 hafta öncesinden gübreleme kesilmelidir.
Toprak, eşit ölçülerde torf, vermikülit veya perlit, toprak ve kum karışımı kullanılır. Kış dinlenme dönemi bitimi, ilk bahar başlangıcında kök bakımı yapılarak taze toprak harcı ile ya aynı **** bir boy büyük saksıya alınmalıdır.
Baharla büyüyen sürgün uçları 2 çift yaprak sonrası uçları çimdikleme ile alınır, bitki dalanmaya maruz bırakılarak dolgun bol çiçekli bir şekil alması sağlanır.
Sıcak ve kuru koşullar, çiçek dökümesi ve tomurcukların açmadan düşmesine sebep olur. En büyük düşmanı beyaz sinektir.
ALINTI
Biraz araştırdım bunu buldum bence doğru bir tespit bence içeri almayın yeri aydınlık olmalı direk güneşten koruyun donar diye endişe ediyorsanız saksının etrafını şu inşaatlarda yalıtım olarak kullanılan köpüklerle saksıyı alt ve yanlardan birde saksının üstünü biraz hava alacak kadar bırakın saksının üstünüde kaplayın aşırı su vermeyin susuzda bırakmayın yani toprağın içine parmağınızı derince batırın ordaki neme göre su
verin.Şimdi içeri alırsanız soğuğa alışmış çiçek hemen ölür illede alayımderseniz iklimlendirin ilk gün bir saat evde tutun sonra yerine alın ikinci gün iki saat evde tutun sonra yerine alın bu şekilde gece gündüz birer saat artırarak yavaş yavaş sıcağa alıştırın ancak yinede evin en serin ve yarı aydınlık yerini tercih edin en serin yer pencere önü ise o zaman önüne bir gazete kağıdı ile gölge yapın kolay gelsin ..
Gelecek yıl son baharda içeri alın evde kalorifer yanmadan ev ortamına alışsın kalorifer yanıncada evin en serin odasına pencere önüne koyun sobalı ev ise mutfak ve soba olamayan odaların cam önünü tercih edin..