Konu: Kanser
View Single Post
Eski 10-01-2013, 11:39   #343
Hillbilly
Ağaç Dostu
 
Hillbilly's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: Tunceli
Mesajlar: 195
O zaman sigara içelim, sürekli mangal yapıp isli,yanık et yiyelim, yani demek istediğim bol bol serbest radikal alalım tüm vücut kanserin yapıtaşları olan maddelerle dolsun. Bunları yok eden antioksidanları barındıran yiyecekleri ise hiç tüketmeyelim. Sonunda kanser olursunuz ve o ilaçlar az çok işe yarar o zaman Böyle bir mantık mı var ya?

Serbest radikalleri yok eden yiyecekler yerseniz kanser olma riskiniz çok düşer. Spor ve stres faktörlerinin de en az antioksidanlar kadar önemli olduğunu unutmayalım ama. Adamlar sen kanser ol bizde sana ilaç satalımı dolaylı yoldan haber yapmışlar. Eğer bu yiyecekleri tüketir ve yine de kanser olursan sana vereceğimiz ilaçlar etkisiz kalır diyorlar. Çünkü antioksidanlar serbest radikalleri yok ettiğinden hastalığın bıraktığı ayak izlerini de silmiş oluyorlar.

Önemli olan ise şu serbest radikaller hücrelere zarar verirler, bu zararı önlemek için antioksidan barındıran gıdalar almanız gerekiyor. Vücutta serbest radikaller bulunmalı ki bağışıklık sistemi ona göre gerekli reaksiyonu geliştirebilsin deniyor ama biz zaten günlük hayatta büyük oranda serbest radikal alıyoruz yani o konuda sıkıntı yok. Oksijenli solunum yapan canlılar olduğumuz için bir fırın misali besinler vücutta yakılır ve serbest radikaller büyük ölçüde böyle oluşur.Sıkıntı bunları yok edecek olan antioksidanları alamayışımız. Antioksidan fikri yeni yeni gelişen bişey şu ana kadar serbest radikalleri bolca taşıdık ta ne oldu? Kanser olalım adamların sattığı ilaçlarda işe yarasın, ne ala dünya...

Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön