View Single Post
Eski 10-01-2013, 09:25   #2772
turhal
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2013
Ortanca, gül ve afrika menekşesi konusunda hem bilgi sahibi hem de gayet iyi bir yetiştiriciyim. Bu ilkbaharda çocukluğumu hatırlatan, en güzel saksı çiçeklerinden biri olan küpe çiçeğini bir arkadaşta görerek üç dalını kırdım ve diktim. ilkbahar ve yazın herhangi bir araştırma yapmama dahi gerek olmadan çiçeklerim çok hızlı ve güzel büyüdü. boyları 50 cmye ulaşırken kasım sonuna kadar çiçek de açtılar. Ben göz kararı kah eski dalları kesip, kah bırakarak devam ettim. Ta ki aralık ayı ortalarına kadar. Ondan beri çiçeklerim hala tomurcuk veriyor ancak tomurcuklar açmadan dökülüyor. Ankara'da yaşıyorum ve balkonum camla kapatılmış durumda. Çiçekleri eve almayı denedim, en nemli mutfak da kar etmedi, buzdolabının üstü de kar etmedi, en nemsiz salonda kar etmedi. Bugün araştırma yapmaya başladığımda ise hayal kırıklığına uğradım çünkü bilgiler tamamen çelişiyor. En samimi ve yardım amaçlı bilgilerin bu sitede paylaşıldığını görerek üye oldum ve sizlerden yardım istiyorum. Lutfen küpe çiçeği hakkında bilgilerimizi netleştirelim. Mesela hem camlı balkon kışı geçirmesi için yeterli diyor hem de kışın asgari 14 derecede kalması lazım diyor. Ankara'da yahut Istanbulda hiç bir camlı balkon kışı 14 derece ortalamayla geçiremez. Mesela keisnlikle içeri almayın, kapalı yerde yaşamaz deniliyor ama resimlerin çoğu iç mekanda, dahası içeri almadan kış nasıl geçirilecek bir bilgi verilmiyor. Rica ediyorum şu bilgileri netleştirelim...

turhal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön