View Single Post
Eski 10-01-2013, 09:03   #3150
ejder01
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-07-2011
Şehir: adana
Mesajlar: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
sulamada dikkatimizden kaçan bir nokta var.. tüm topraklar aynı yapıya sahip değildir, dolayısı ile kumlu bir yapıya sahip toprakla killi yapıya sahip toprak aynı sıklıkta aynı miktarda suyla sulanırsa killi topraktaki fidanı suya boğdurur öldürürüz.

en güzel yöntem bahçede gezerken sık sık fidan köklerine yakın yerleri bir kaç cm eşeleyip yeterli neme sahip olup olmadığını kontrol ederek sulama kararı vermektir..

fidanı susuz bırakıp su stresine sokmadan bu işlemi yapmamız gerekli..mümkünse hergün nem kotrolü yapmalıyız ısı değişimi, rüzgar gibi etkenlerle toprağın nemini hızla kaybedeceğini unutmadan hareket etmeliyiz.

kimi zaman 10 günde bir sulama yaparken kimi zamanda 5 günde bir sulama yapmamız gerekebilir. bu işin standart bir periodu olamaz. diye düşünüyorum bilmem yanılıyormuyum ??
çok güzel anlatmişsiniz bun iyisi şamda kayisimi derler bu anlatımı tam olarak uygularsak aradaki farkı göreceksiniz ben gübreden önce ön planda bu olmalı diye düşünüyorum

benim bahçeden bedem örneğini göstereyim geçenyıl mayas başında ekildi
dik bir bahçe olduğu için en üstteki bademe su basmadı bende 1 bodon getirip damlama aparatı ile zaman buldukça bidon doldurulup zamansız sulama yapabildim diğeri ise zaman ayarlı muslukla belirli peryodlarla verildi örnek olacak bir badem fidanı daha vardı resmi yanımda değil. 3 üncüyüde kova ile taşınan suyla sulama yapabildik bidonlu fidanda kötü durumu ayrıca her 2 sinede hiçbir gübre uygulamadım geç ekildiği için

Eklenen Resimler
  
ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön