Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arbutus
Kar suyu bitkilere faydalı mıdır?
|
Kişisel kanaatim, bir faydası olamayacağı yönünde.
Kış ayları bitki faaliyetlerinin ve gelişiminin zayıfladığı ve duraanlaştığı dönemdir. Bu dönemde değil kar suyu en besleyici gübreyi bile verseniz bitkiye bir yarar sağlayacağını sanmıyorum.
Kış aylarında özellikle insan popülasyonunun yoğunlaştığı ortamlarda, ısınma, enerji yaratmak amacıyla kullanılan yakıtlardan kaynaklanan kirli hava yüksek basıncın etkisiyle en kısa sürede tekrar kar yağışı ile ve kar suyu olarak size carbon ve kükürt vs. şeklinde geri dönecek.
Bu bakımdan bırakın faydasını, zararının çok daha fazla olacağını düşünüyorum.
Alıntı:
Fide ve çeliklerde kullanmak yararlı mıdır?
|
Başta da değindiğim üzere, kış aylarında değil kar suyu zemzem olsa fide ve çeliklere en ufak bir yarar sağlayabileceğini düşünmüyorum.
Alıntı:
Yağmur suyuyla arasındaki farklar nelerdir, bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirler mi?
|
Yağmur suyu alçak basın altında atmosferdeki nemim yoğunlaşarak geri dönmesi, karın ise yine aynı nemin yüksek basınç ve eksi ısı altında kristalize olarak geri dönmesi olarak düşünüyor ve kar suyunun canlılar üzerinde daha olumsuz etki yapabileceğini sanıyorum.
Ne meteoroloji mühendisi, ne de bitki uzmanı ne de benzer şekilde biolog falan değilim. Küçük bir bahçe sahibi olarak kendi tecrübe ve deneyimlerimden esinlenerek bu yanıtı vermeye çalıştım.
Umarım ciddi bir yanlışlığım olmamıştır.
Saygılarımla.