Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Metin Y.
Ülkemizde böyle bir meslek var, ne yazık ki: Ayı Oynatıcısı
Eklenti 16585
|
Dostum ülkemize can kurban. Bu oynatıcılık işi sadece bizde yokmuş birçok avrupa ülkesindede varmış. Oynattıkları ayılarada bizim insanımız gibi saygılı dahi davranmıyorlarmış. Batıda hayvanlara zevk için eziyet eden bir çok millet var.
Bir arkadaşımız bizleri işyerinde tanırştırdığı arkadaşına ayı lakabı takmıştı. Lakap takılan arkadaş arnavuttu. Çok kızdırırdı onu eski yugoslavyadan bir ayı oynatma videosu bulmuştu bize izlettirdi bakın ben buna ayı diyorsam hemşerileri neler yapıyor izleyinde görün. (Aynı videoyu bulursam yazımı yazdığım şu anlarda eklerim bu videoyu.) Lakap takılan arkadaşa videoyu bizim yanımızda izletip bre mori arnavudi bre mori pis gavuri dedi. Türkler kadar cesaretiniz yok öylemi ayı oynatılır vs koptuk tabi. Ben tabi arnavut kardeşlerimize söz söylemek açısından demiyorum. Zaten ordaki videodaki adam arnavut bile değildi.
Gerrçekten bizim ayı oynatıcılarımız bile o hayvancağızı ekmek olarak görmüşler.
Ben at arabası ile soğan patates satan bir çingene amca görmüştüm zamanında. Lokantada yemek yiyorduk adam geldi içeri girdi yemeğe oturdu. Hava oldukça soğuktu. Adam yemek boyunca 3-4 kez kalktı atı sıkı sıkıya üşütmesin diye örttü birndede resmen sarılıp atı öptü adam. Biz adama helal olsun dayı hayvana iyi bakıp sevaba giryorsun. Dedik adam dedi o benim sadece ekmeğim değil çoluk çocuğumdan biri dedi. Eğerki bu lafı söylerken yüzündeki insani nuru görmüş olsaydınız inanın sizerinde gözü dolardı bizler gibi.
Mutlak şimdi bütün batılılara bir şey diyemem ama ne videolar seyrediyoruz Allah korusun.
Bence boğa güreşleri bile onların bizlerden çok daha vahşi olduğunun en büyük kanıtı. Ayı oynatmak yasak boğa öldürmek serbest. Türkler barbar onlar medeni. Derler yerine gelince ama incelemek lazım.
O ayı oynatılan yıllara mamalesef böyle bir meslek vardı sözünüzü eleştirmiyorum ******. Fakat ben oazamanlardaki insanlığı dahi özlüyorum. şimdi medenilesştikte ne oldu. Çoluk çocuğumuzu bilgisayar başından kaldıramıyoruz. Hiç bir şeyde bilmiyorlar isterse on tane üniversite bitirselerde sadece o derslere pazarlıklılar. Çok kötümserim kabul ediyorum ama, çok affedin o ayıyada bu yönde eğitim verilse sanırım derslerinden geçerli not alacak başarıyı gösterirdi.
Ne oluyor bu sözde diploma sahipleri hep gözde meslekler şubaşı bu başı yok halkla ilişkiler uzmanı oluyor.. Halkını tanımayan. Ve kibarca halkı kandırmaya çalışan halk yemeyincede siz kaçıncı çağda yaşıyorsunuz gibi terbiye dışı konuşma eğilimine girip küfrü yiyorlar milletten. Allah o küfrü edecek insanımızı bile eksik etmesin.
Adam dinini kitabını bilmiyor anasını babasını tanımıyor. gepegenç doktorun karşısına geçiyoruz ağzında sakız söyle bakim neyin var senin. Ulen bari bişe bilsende bu hareketi yapsan. en sonunda çuvalladığını görüp gülüyorsunuz. Kimsede demesin terbiyeyi aile verir hiç bir ana baba çoluk çocuğuna terbiye vermemezlik etmez.
Fakat esas terbiyeyi maalesef genel olarak toplumdan alıyoruz. medeniyet düşmanı veya gerici değilim insanların rahatlığınıda ok diyorum. Ama avrupalı bacağını açarken affedin biz direk kıçımızı açıyoruz bu kadarı fazla bize. Gende tam bozulmadık umarım dah fazla insani yönlerimiz kaybetmekte ileri gitmeyiz. Can kurban o ayı oynatılan yıllara diyorum komikte olsa