Esprili bir dille yazmak istediğim mesajıma, drhegeli’nin mesajından sonra gülümseyerek evet yanıtı vermeyi düşünürken, devam eden mesajlarda kızgınlık dozunun giderek arttığını gördüm.
Önyargısız bakıp, biraz düşünen, toplantıyı beğenip beğenmeme gibi bir kaygım olmadığını, olsaydı bunu toplantıya 3-5 gün kala değil, ilk mesajlarda iletmem gerektiğini tahmin ederdi. Toplantı kesinleşmiş ve espriler başlamışken, bu esprilere zıt görüşle katılmış olmamın, hoşgörülü, sevecen, birbirini seven kişilerden oluştuğunu düşündüğüm kişiler arasında, neden böyle tepki aldığı tarafımdan anlaşılabilir bir durum değil. Ben böyle yazdım diye, toplantı iptal mi edilecekti? Böyle bir şey beklediğim mi sanılıyor?
Evet mesajımı sildim, yeni yanıt yazmadım.Çünkü polemik devam etsin istemedim. Bu defa, neden mesajımın arkasında durmadığım yazılıyor.
*Kullandığım kelimelerin ‘acı çekmek ve acı çektirmekten hoşlanmak’dan başka,bilmediğim anlamları varsa, hakaret sayıldıysa gerçekten istemediğim bu durum karşısında özür dilerim.
*Espri olsun diye yazılmış karşıt fikrin, böyle kin ve nefrete yol açacağını düşünemediğim için özür dilerim.
*Dostlukların sevgi ve fedakarlık dışında önyargısız tahammül, anlayış ve hoşgörü gerektirdiğini düşündüğüm için de özür dilerim.
*Forumlarda karşıt fikir yazmanın ne kadar tehlikeli olacağını öğrettiğiniz için teşekkür ederim.
*Karşımdakileri iyi tanımadan, esprili bir dil kullanmama konusunda, yeni bir tecrübe kazandırdınız için teşekkür ederim.
*iyiniyet, saflık ve aptallığımdan, bu durumlara düşürüp, belki de birazcık akıllanmamı sağladığınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla…
|