View Single Post
Eski 08-01-2013, 20:40   #195
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Besin eriyiğini ısıymayı ben de düşünmüştüm . Ama bir yazıda Kudret hoca evet de demedi hayırda demedi ama pek de sıcak bakmadı . Saykapların içindeki drenaj için bırakılmış en alttaki boşluk var. Oradan bir boru geçse , ve sıcak suyu orada dolaştırsanız.

Ve sıcak suyu sisteme verecek bir devir daim motoru . Kombilerdeki gibi. Bu söylediğim şeylerin hepsi Eski bir kombide var. Ve bir daire içinde suyu devir daim ediyor. Isıyı istediğimiz seviyeye gelince kesecek düzenek de var.

Aklımdaydı söyleyiverdim . Olur mu diye fikir almak lazım .
Sayın İsmail Bey merhaba.
biz özelden arkadaşlarla konuşa tartışa bir yerlere gelecek gibiyiz. özellikle sayın smnvrl beye teşekkür ediyorum. Sayın Kudret hocam besin eriğinin ısıtılması için bize de evet veya hayır demedi. olabilir ama su bitkiye ulaşıncaya kadar soğur gibi ifadeler kullandı. acaba dedim hoca sera bekçisini ısıtırken zarar vereceğimizden mi çekiniyor diye düşündüm) sera bekçisi öyle bir alet ki bizim ayarladığımız her saatte sulama yapabildiğine göre biz sera bekçisindeki besin eriğini ısıtıp ısıtıp sulama yapabiliriz diye düşünüyorum. düşük ısıda bitkiler yeterince besin eriğini kullanamadıklarını düşününce besin eriğini ısıtmaktan başka çaremiz yok gibi. İsmail bey sizin dediğiniz sistemi yapabilmek için suyu devamlı ısıtmak(kalorifer gibi) gerekir diye düşünüyorum. selamlar... saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön