View Single Post
Eski 08-01-2013, 13:11   #169
yalandünya59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sayın Smnvrl,

Ayrıca dün paylaştığınız o sıcacık resimler için şükranlarımı sunarım.

Cevap vermedim konu kaydı gitti, sevgili malina konuyu taşırken sanırım bişeyler oldu.

Ancak hatırladığım kadarıyla sorularına cevap vereyim dostum;

1- Malç naylonunun altına damlama sulama yerleştirilir (topraklıda) başkaca bir sulama tertibatı yoktur, çileğe su bu hortumlardan verilir.
Ayrıca yaz aylarındaki ekimlerde üstten yağmurlama sisteminde sulama vardır, oda yaz ayı olduğu için fidelerin tutmasını arttıran bir faktör olarak yapılmaktadır.

2- Çiftlik gübresi hariç (taban gübresi) fide ekimden sonra, ve çiçek döneminde damla sulamayla verilen fenni gübrelerde vardır. Amonyum fosfat, diamonyum fosfat gibi.

3- Bence en ilginci ise yapraktan verilen ve bitkinin köküne kadar inen Roa'dır, bunu denemek lazım vede kesin deneyeceğim, ayrıca bildiğim diğer bir sıvı ise Black-strong'tur, ancak bu malzeme ile ilgili bir çilek araştırması duymadım.

Roa kısmına şimdi burada sevgili Oğuz Alper olsa çok güzel şeyler yazacaktır diye tahmin ediyorum.
Kendisi gerçekten özellikle çilek konusunda uzman diye biliyorum. ve ******* öyle, hem topraklı hem topraksız tarımda ROA faktörü müthiş bu gözle bile farkediliyor...

Sevgili Smnvrl, başka sormak istediğin birşey varsa bilgim dahilinde cevaplandırabilirim...

Saygılar, dostlar...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön