Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mimeren
AYRIK OTUNDAN KESİN KURTULUŞ
Merhabalar,
Ayrık otundan kurtulmanın yolu şudur ve tektir.
1-Herhangi bir marka total herbisit (ot ilacı) alınacak. Ziraat odalarındaki hem ucuz hem etkilidir. Marka aramayın.
2-Rüzgarsız bir havada,
3-Güneşin etkisini yitirdiği saatlarde başlayarak,
4-Ve yağmurun yaklaşık 10 gün yağmayacağı (şayet yağarsa hiç ilaçlama olmadı ) varsayılarak
5-Yapraklı tüm bitkilerin yok olacağı gözünde tutularak,
6-Otu kesinlik budamadan, koparmadan, sadece ilaçlayarak
7-15 lt suyun içine 2 su bardağı ilacı "iyice" karıştırarak,
8-İlaçlama sonrası (ottan kurtulduktan sonra) toprağınızın yine ekilebilir olduğunu ve gönül rahatlığı ile ekime dönebileceğinizi unutmadan, (çünkü bazı yerlerde toprağında zehirlendiği ,3 yıl ekim yapılamayacağı gibi ifadeler vardır. Ben ektim, biçtim, hasat ettim.)
bu ilaçı
*yukardaki şartları yerine getirmeniz halinde,
*onun, yapraklarından köklerine kadar ilerleyeceğini ve ancak böyle yokolacağını bilerek
*yaklaşık 1 yıl sonunda
*arada tek tük filizlenenlerin tepesine ilacı hemen vererek
kurtulacaksınız.
Başarılar. Geçmiş olsun.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız
Bu ilacın toprağa, diğer ektiğiniz bitkiler yoluyla size, yeraltı sularına ve dolayısıyla bu sularda yaşayan canlılara vereceği zararlar içinde bir öneriniz vardır sanırım. Aslında ben daha babama bile anlatamadım yıllardır ilaç kullanmamayı ama 1 kişi dinlese kardır.
|
Sayın Furkan, size gönülden katılıyorum,
İlaçlamayı, bütün bir bahçe toprağının ilaçla yıkanması olarak görmeyelim, uygulamayalım.
İlaçlama usul ve yöntemimde bahsettiğim gibi, ilacın net etkisi; yapraktan gövdeye ve tüm köklere kadar ilerleyerek kesin neticeye ulaşmasıdır.
Bu nedenle,
*Yeraltı sularına karışacak denli, toprağı ilaçla yıkamadan,
*Sadece hedef bitkinin yapraklarına,
*Kapladığı alana göre yeterli dar-geniş püskürtmeyle,
*Tek tük ise resim fırçası ile dokunmanız dahi yetecektir.
Sürecin sonlarına doğru, elinizde sadece küçük bir sprey püskürtücü ile bahçenizi dolanıyor bulacaksınız zaten kendinizi.
Ben, bana göre kaçınılmaz olarak yapılacak "ilaçlama" ile,
toprağa, emeğe, keseye zarar vermeden ve netice alınabilmesi için,
çoğunlukla dikkat edilmeyen ama çok önemli kriterlerin (güneş, rüzgar, yağmur vb.)
gözardı edilmemesi gerektiğini vurguladım. Zaten hakkında "haklı" birçok efsaneye sahip bu bitki, girdiği bahçelerin sahiplerini inanılmaz masraflara sokmaya devam edecek yoksa.
Not: 15 lt içine 2 bardak ilaç yazmışım 1 bardak yetecektir.(öncesinde daha küçük (yarısı dolu 5 lt pet şişe içinde) bir kapta) "iyice" karıştırmayı ihmal etmeyiniz.
Ayrıca bir adet sırtta taşınabilir şarjlı elektrikli pompa mutlak gerekli. Yoksa hem eziyet hem de hatalı püskürtme ile kirlenmeye sebebiyet veriliyor.