View Single Post
Eski 06-01-2013, 22:16   #130
yalandünya59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sevgili Vetman996,

Bu forumda 'ankafar'ın konusunu iyice incele kardeşim sen.
Öyle bu işi yapmayan atan kişilere bakma sen, emek vermişsin para harcamışsın
seni belki burada en iyi anlayan ben olabilirim. Bende çok yatırım yaptım çünki.

Senin en büyük avantajın bence MANİSA'da olman, onlar ANKARA'da yapmışlar, güneşlenme daha doğrusu sende verim daha çok olabilir, bitki başına en az 1,250 gr alman lazım, ancak seninde en büyük problemin Manisa'da çok çilek üreten var, fiyat politikaları seni üzmesin, dikkat et.

Ankafar'ın en büyük avantajı ANKARA gibi büyük bir şehirde iyi fiyata ürün satabilmesidir.

Ayrıca Topraksız tarımda zararlı olmamasına rağmen Trips ile mücadele etmişler (idrisede duyurulur)

1 dönüm çilekten geçen sezon 10 ton mal alabilmişler, ****** güneşlenme ve ortam ısısıda çok önemli Ankara soğuk olur.
Ve 1 dönümde en az 25-30.000 adet fide dikmişlerdir diye tahmin ediyorum,

Şimdi burada idris olsa şöyle yazacaktı.

30.000 fide x 1,250 gr= 37500 kg mal eder diyecekti, keşke öyle şeyler olsa topraksız tarımdada, topraklı tarımdada sakın böyle hesaplar yapma.

Klavye başındaki arkadaş diyecekki

37500 kg x 2,5 tl= 93,750 tl para kazanırsın, ozaman oldun köşe...

Kardeş keşke böyle olsa ama ben seni kandırmayım bu işin sonu hiçbir zaman böyle olmaz.

Ama kazanırsın ne kadar kazanırsın bilmem, tek bileceğim çilekte cebin hep para görür, harçlıksız kalmazsın....

Saygılar,hayırlı akşamlar...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön