View Single Post
Eski 06-01-2013, 21:39   #41
smnvrl
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mustafa_cmbz Mesajı Göster
sıkıntı bana yol göstermesi değil bana tavsiyelerde bulunması eleştriler yöneltmesi de değil...Foruma ilk postumu attığım bana da yardım edermisin bende böyle bir cihaz yapmak istiyorum diyen biri şimdi ise Çok iyi biliyormuşçasına yorumlarda bulunup hani hoşnut olmadığı birini köşeye sıkıştırmak gibi hissiyat ile yaklaşıyor... :P

.

Yukarıdaki yazıya hitaben, aramızda geçmiş özel mesajları aşağıda paylaşıyorum.

Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl :

Mustafa bey,

Benimde bu işi yapan bir cihaza ihtiyacım olacak.Lakin tasarımını ilerde kendim yapmak niyetindeyim.Üzerine eğilip detaylı bir çalışma daha yapmadım.Bir kaç sorun var cevaplar iseniz sevinirim.

1) kudret hocam elektronik kısmı hangi sistem ile oluşturmuş? (pic,atmel ,plc)Siz ne kullanıyorsunuz?

2)Ec ölçümü ve ph ölçümü konusunda referans aldığınız site var mıdır? link verseniz sakıncası olur mu?

3)Bu yapacağınız ürünü ticari olarak mı satacaksınız ? yoksa deneme ve geliştirme yapılsın diye paylaşıma mı açacaksınız ?

Saygılarımla.

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_cmbz:

merhabalar hocam...

* kudret hocamın devrede 555 li bir sistem var herhangi bir mikro işlemci mevcut değil tamamen digital ve analog tasarım...

* ec ölçümü ve ph ölçümü ile ilgili tüm analog tasarım şahsıma ait...o yüzden herhangi bir siteden faydalanma gibi bir durum söz konusu değil hocam...ama geçen bir sitede ec ölçümü ile ilgili şema vs. görmüş idim...

* bu ürünü ticari amaçlı satışını düşünüyorum.

Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl :

Mustafa bey,

Ürününüzün bitmiş halini sabırsızlıkla bekleyeceğim.Bende amatör seviyede CCS C ile çalışıyorum.Peki kendi yaptığınız EC ve PH probunun satışını düşünür müsünüz?

Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_cmbz:

ileriye doğru belki ama şuan için hayır...

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön