Son 2,5 aydır mutfak artıklarımı balkonumda, 70 lt.lik bir çöp kutusunda kuru yapraklarla ve kağıt kırpıklarıyla birlikte biriktiriyorum. Haftada birkaç kez çöp tenekesini döndürüyorum. Bugün tekrar yeni çöpler eklemek üzere kovayı açtığımda içindekilerin iyice karardığını, artık neyin ne olduğunun anlaşılmayacak kadar çürümüş olduğunu gördüm. Nasıl mutlu oldum anlatamam (Kızım deli olduğumu düşünüyor

). Sanırım, eğer mahalleli zabıtaya çöp ev ihbarı yapmazsa, baharda 70 lt.lik ev yapımı mis gibi kompostum olacak. 70 lt.lik çöp kolay kolay alt üst edilemediğinden en kısa zamanda aynı boylarda yeni bir çöp tenekesini hazırlayıp (matkapla kenarlara ve dibe delikler delerek), hiç olmazsa ayda 1 defa, bir kovadan diğer kovaya aktararak daha fazla oksijenle temasını sağlamayı planlıyorum.
Buarada öğleden sonramın 2,5-3 saatini kuru yaprak didikleyerek geçirdim. Kompost yapmaya karar verdiğimde apartman görevlimizden rica etmiştim, bahçeyi süpürürken kuru yaprakları biriktirebilir mi diye… Olur demişti ama sanırım pek ciddiye almamış beni. Neyse ki başka bir apartman görevlisinden de rica etmiştim. O da benim kadar deliymiş anlaşılan, kocaman bir battal boy çöp torbası dolduracak kadar kestane yaprağı toplamış benim için. Ben de kapkara kompost hayalleri kurarak, elimde kocaman bir makasla bir torbadan bir torbaya yaprakları kırptım. Yeni kompostumu aşağıdaki linkteki gibi yapmayı planlıyorum:
EZ Autumn Composting with Leaves! - YouTube