View Single Post
Eski 06-01-2013, 19:23   #522
Rana+miraç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 334
Sayın almanyalı;

Menekşeleriniz biraz sorunlu ama düzeleceklerini umuyorum. Öncelikle her iki menekşenin üzerindeki çiçekleri çiçek sapından kesip menekşeleri hasta ve kurumuş çiçek saplarından kurtarın.

Sağlıklı menekşelerde bir müddet sonra çiçekler kuruyor, bitki yeni tomurcuklar oluşturuyor sonra tekrar açıyorlar.Çiçeklerin ömrü değişken olabiliyor. Siz menekşeleri yeni satın aldığınız için ortam değişimi nedeniyle çiçekler daha çabuk bozulmuş olabilir.

15-25 derece arası ısıda, aydınlık ama üzerlerine güneş vurmayacak bir yerde olmalarına dikkat edin.

Sevgili maki'nin önerdiği ilacı bulunduğunuz yerde bulmanız zor olabilir ,sayın manifestonun önerdiği hidrojen peroksiti (oksijenli su) antiseptik olarak kullanıldığı için eczanelerde belki bulabilirsiniz. Nasıl kullanıldığını bende bilmiyorum,sayın manifesto yardımcı olabilir.

Dillerinden anlayana dek menekşeler biraz naz ediyorlar, sevmeye devam edip bozulanlardan, çürüyenlerden ders alıp tecrübe arttıkça menekşelerle aynı dili konuşmaya başlıyoruz. Bende iki yıl önce üç menekşe ile başladım şimdi nerdeyse yüz saksı menekşem var.

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön